Collega's vertellen
Wij werken aan een nieuwe tijd

Rick Venema

Software engineer bij de divisie ICT in Groningen

“Ik zit als software engineer dicht op de ontwikkelingen en innovaties in de automotivebranche.”

De RDW registreert en beheert miljoenen voertuiggegevens in ons land. Gegevens van onder meer rijbewijzen, snelle motorboten en zelfs drones. Die worden duizenden keren per dag geraadpleegd door bijvoorbeeld politie, justitie, de Belastingdienst en verzekeraars. Rick Venema is software engineer bij RDW in Groningen: “Met mijn werk draag ik bij aan de veiligheid op de openbare wegen in Nederland.”

Lees meer

Daniëlle Vogel

Afdelingsadviseur bij de RDW

“Ik zorg voor vernieuwing in onze processen en systemen”

Het kenteken- en het rijbewijsregister, maar ook de registers voor verzekeringen, snelle motorboten en zelfs drones: die zijn allemaal in beheer bij de RDW in Veendam. Ze worden miljoenen keren per jaar geraadpleegd, onder meer door de politie en door burgers en bedrijven. Afdelingsadviseur Daniëlle Vogel zorgt voor vernieuwing in de processen. “Uitdagend, want elke verandering heeft impact op onze klanten en gebruikers.”

Lees meer

Martijn ten Klooster

Workforce Management specialist

Jaarlijks krijgen we bij de RDW meer dan een miljoen telefoontjes te verwerken. Die klanten willen we allemaal binnen 30 seconden spreken en in één keer goed helpen. Natuurlijk bellen ze niet netjes gespreid over de dag, maar in pieken en dalen. Martijn ten Klooster leidt als Workforce Management-specialist vraag en aanbod in goede banen.

Lees meer

Ryan Fonseca & Rick Vos

Medewerker en adviseur backoffice

Mensen helpen met hun autoverzekering, bijzondere voertuigen op kenteken krijgen of het rijbewijs van een buitenlandse voetballer omwisselen in een Nederlands rijbewijs. Als backofficemedewerker werk je altijd op het raakvlak tussen dienstverlening en mensen. Ryan en Rick vertellen hoe ze bij de RDW binnenkwamen en wat hun werk zo leuk maakt. “Je krijgt de tijd om een klant echt te helpen."

Lees meer

Jeroen Beerthuizen

Steekproefcontroleur bij de divisie Toezicht & Beoordeling

Als steekproefcontroleur hou ik toezicht op bedrijven met een APK erkenning en zorg ervoor, dat de APK keuring correct wordt uitgevoerd. Het verloopt niet altijd goed. Je moet dat dan wel op een duidelijke manier kunnen uitleggen. Je bent altijd alleen op pad; dat vraagt om zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en weerbaarheid. De dagelijkse afwisseling aan autobedrijven, mensen en plaatsen vind ik het leukst aan mijn werk. Bij de RDW wil ik bijdragen aan een schoon en veilig wagenpark en doorgroeien naar Bedrijveninspecteur.

Ivo Gerritsen

De dag van technisch medewerker Ivo Gerritsen

Technisch medewerker Ivo Gerritsen, werkzaam op het keuringsstation in Den Bosch, neemt ons mee in zijn werkdag en vertelt o.a. over digitalisering, wet- en regelgeving, de ontwikkelingsmogelijkheden binnen de RDW en zijn passie voor vrachtwagens.

Hoe werken wij bij RDW ICT?

Hoe blijft de divisie ICT wendbaar bij snelle maatschappelijke veranderingen zoals slimme, elektrische, zelfrijdende voertuigen, big data en intelligente transportsystemen. De wereld verandert snel en de wensen die vanuit de maatschappij op ons afkomen ook. Om hier goed op in te spelen moet de RDW wendbaar zijn en nauw samenwerken met partners. Dit geldt voor alle medewerkers van de RDW.

Gerben Feddes

Senior adviseur bij de divisie Voertuigtechniek in Zoetermeer

De RDW is een ontzettend leuke organisatie om voor te werken, uniek in zijn soort.
We hebben behoefte aan mensen die zelfstandig denken en werken en een weerwoord durven te geven. Daar komen we als organisatie verder mee. Ik zie de komende tien jaar nog volop uitdaging bij de RDW, er is kort gezegd nog geen ander bedrijf dat mij meer trekt dan de RDW!