Content

Advies/Beleid

Een afbeelding van Marije Stam

Verbinden van de organisatie op het gebied van ICT, digitalisering en elektronische overheid

Marije Stam, Informatiemanager bij de afdeling strategie en externe ontwikkelingen in Zoetermeer

Onze afdeling vervult voor de gehele RDW een initiërende, stimulerende en ondersteunende rol in het proces van strategieontwikkeling, externe en internationale oriëntatie.
In mijn rol als informatiemanager werk ik aan het verbinden van de verschillende onderdelen van de interne organisatie met wat er van buitenaf allemaal op ons afkomt op het gebied van ICT, digitalisering en de elektronische overheid. Zoals een nieuwe ID stelsel, een DigiD hoog, Open Data en de Cloud.

Mijn werk ligt op het snijvlak van beleid en strategie en de uitvoering. Ik houd me bezig met diverse vraagstukken. Hoe vertalen we de ambitie van een digitale overheid naar concrete voorzieningen en diensten? Hoe kunnen we de dienstverlening aan burgers, bedrijven en andere overheden zo goed mogelijk inrichten en blijven verbeteren? Hoe ziet de informatievoorziening van de RDW er over 5 jaar uit en hoe gaan we daar komen? Wat hebben we dan nodig qua informatiestructuren, informatiesystemen en informatievoorzieningen?

Samenbrengen diverse belangen
De uitdaging zit in het samenbrengen van verschillende belangen en meningen. Op het gebied van informatiemanagement gebeurt veel tegelijk en de ambitie van de RDW is hoog. Ik moet continu goed op de hoogte zijn van alle externe en interne ontwikkelingen om er zeker van te zijn dat de RDW weet wat er gaat gebeuren. Om zelf nog ontwikkelingen te kunnen sturen zodat we niet verrast worden door zaken maar juist kansen kunnen pakken.

Ruimte voor ontplooiing van eigen ideeën
Ik heb als trainee in 2008 acht maanden bij de RDW gewerkt. Dat vond ik zo boeiend dat ik in september 2011 in dienst ben gekomen. Ik heb bewust voor de RDW gekozen omdat ik de RDW een hele mooie organisatie vind waar ook daadwerkelijk zaken worden gerealiseerd. De ‘doen’ mentaliteit spreekt me erg aan. Daarnaast heeft de RDW me veel mogelijkheden gegeven om me te ontwikkelen naar de functie van informatiemanager. Ik vind het prettig werken bij de RDW omdat je ruimte krijgt om je eigen ideeën en visies te ontplooien, zolang het maar bijdraagt aan het geheel. Je wordt actief gestimuleerd om zelf ook na te denken over hoe het beter kan en om dit vervolgens ook in de praktijk te brengen.

De komende 10 jaar nog volop uitdaging

Gerben Feddes, Senior adviseur bij de divisie Voertuigtechniek in Zoetermeer

De RDW is een ontzettend leuke organisatie om voor te werken, uniek in zijn soort. 
We hebben behoefte aan mensen die zelfstandig denken en werken en een weerwoord durven te geven. Daar komen we als organisatie verder mee. Ik zie de komende tien jaar nog volop uitdaging bij de RDW, er is kort gezegd nog geen ander bedrijf dat mij meer trekt dan de RDW!

® werkenbijdeRDW 2018