Content

ICT

Een afbeelding van Jolanda Nieborg

Nauw samenwerken met een informatieanalist, gebruikers en klanten

Jolanda Nieborg, Software engineer bij het ICT bedrijf in Groningen

Als software engineer houd ik me bezig met het schrijven van functionele ontwerpen van applicaties en programmatuur. Ik werk daarbij nauw samen met een informatieanalist, gebruikers en klanten. Ik vind het erg leuk om in teamverband te werken. Daarnaast moet je voor een functioneel ontwerp veel zoek- en speurwerk verrichten. Het geeft veel voldoening als hieruit en in samenwerking met anderen een goed ontwerp ontstaat waarmee de programmeur aan de slag kan.
Voordat ik in 2003 bij de RDW in vaste dienst kwam, werkte ik al drie jaar via een groot detacheringsbureau bij de RDW. De keuze voor de RDW was niet moeilijk, ik zat in een leuk team, had uitdagende opdrachten en voelde me thuis.

Grote mate van flexibiliteit

Voor mij is de RDW een aantrekkelijke werkgever. Naast de uitdagende en interessante werkzaamheden krijg ik veel ruimte om trainingen en opleidingen te volgen. Hierdoor heb ik me in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld binnen mijn eigen vakgebied. Daarnaast heb ik een grote mate van flexibiliteit bij het zelf indelen van mijn werktijden. Bovendien werk ik 40 uur per week en bouw daardoor veel compensatie-uren op. Hierdoor heb ik veel vrije dagen die ik, zolang het binnen mijn werkzaamheden past flexibel kan opnemen.

Gezamelijk komen tot een prachtig product

Renske Pries, Senior Software Engineer bij het ICT bedrijf in Groningen

Mijn passie in het werk is het ontwikkelen van nieuwe dingen, een goed product neer te zetten en vooral om dat samen te doen. In het begin zijn er meestal nog vage wensen. Door met elkaar om tafel te gaan en het steeds verder uit te diepen komt er uiteindelijk een prachtig product tot stand.

Een afbeelding van Margriet Daniëls

Breed inzetbaar en veel diversiteit in werkzaamheden

Margriet Daniëls, Kwaliteitsmedewerker bij het ICT bedrijf in Groningen

Als kwaliteitsmedewerker binnen het ICT testteam houd ik me bezig met de kwaliteit die het testteam nastreeft. Het ICT testteam is ISO gecertificeerd. We hebben dus veel procedures en processen beschreven waar we als testers gebruik van maken. Ik bewaak of voldaan wordt aan de processen en procedures en werk samen met iedereen binnen het testteam.
Ik werk binnen een leuk team. Je wordt hier door je collega’s gestimuleerd om het beste uit jezelf en anderen te halen. Het leukste aan mijn werk vind ik het omgaan met die collega’s.

Verschillende rollen
Breder kijken dan het werk waar ik mee bezig ben maakt mijn werk uitdagend. Ik heb in de afgelopen jaren verschillende rollen vervuld waardoor ik nu breed inzetbaar ben. In vakantieperiodes kan ik hierdoor bijvoorbeeld de testleidersfunctie van incidenten en kleine klussen waarnemen, of bijspringen wanneer een collega het druk heeft. Dit geeft ook weer diversiteit in werkzaamheden.

Veelzijdig werk
In 2003 ben ik bij de RDW in dienst gekomen als senior tester nadat ik hier op detacheringsbasis al twee leuke en leerzame jaren aan het werk was. Ik wist dus al dat het plezierig werken is bij de RDW. Ik heb me in de afgelopen jaren verder ontwikkeld in mijn werk, o.a. door de verschillende rollen in het testteam.


Daarnaast ben ik twee jaar geleden in de ondernemingsraad gekozen en zit ik in een aantal commissies waaronder die van HR. Ook door dit werk verbreed ik mijn horizon weer. Het is heel veelzijdig werk, ik leer een heleboel en heb het gevoel dat ik iets voor mijn collega’s kan betekenen.Binnen de RDW kan ik parttime werken en mijn eigen werktijden indelen. Daarnaast is er bij de RDW de mogelijkheid om thuis te werken. Hierdoor ben ik goed in staat om de balans tussen werk en privé in evenwicht te houden!

® werkenbijdeRDW 2019