Content

(Project)management

Een afbeelding van Aubrey Linzey

De RDW kent een continu veranderende omgeving

Aubrey Linzey, Projectmanager bij de divisie voertuigtechniek in Zoetermeer

Ik werk als Projectmanager bij de RDW. De RDW kent een continu veranderende omgeving en voert de vele benodigde veranderingen door middels projecten. Denk bijvoorbeeld aan wettelijke projecten als het Alcoholslot en de Boordcomputer Taxi. Ik ben verantwoordelijk voor meerdere projecten. Het leukst aan mijn werk is de combinatie van afwisseling, uitdaging en mensenwerk. Het ene moment gaat het om millimeterwerk, het andere moment moet je rekening houden met vele belangen binnen en buiten de organisatie. De uitdaging voor mij is steeds om mensen in projectteams zo te ondersteunen dat projecten datgene opleveren waar de organisatie mee verder kan. Er is altijd een spanning tussen wat we willen en wat kan. Het geeft mij een kick om uiteindelijk het ‘onhaalbare’ toch te bereiken en dat levert waardering van opdrachtgevers op.

Ontwikkelings- en professionaliseringstraject
Sinds 15 oktober 2001 ben ik werkzaam bij de RDW. Ik ben begonnen als Manager Certificeren en koos in die tijd voor de RDW omdat ik in een volgende stap in mijn loopbaan leiding wilde geven aan hoogopgeleide professionals in een technisch vakgebied. De RDW vroeg me in 2008 de overstap te maken naar de functie van Projectmanager. Dit opende een andere ontwikkelrichting voor me, waar ik met veel enthousiasme mee aan de slag ben gegaan. De RDW biedt veel ontwikkelingsmogelijkheden, zo heb ik bijvoorbeeld het 2 jaar durende ontwikkelings- en professionaliseringstraject voor managers gevolgd. Naast dat ik hiervan veel geleerd heb heeft dit traject ook vele banden met en tussen collega’s uit andere afdelingen gesmeed.

Vorm geven aan onze toekomst
Het boeiende aan de RDW vind ik dat de organisatie zich bewust voortdurend blijft ontwikkelen. In dat kader krijg ik als medewerker volop ruimte om met goede ideeën en voorstellen aan de slag te gaan en vorm te geven aan onze toekomst!

Een afbeelding van Alie Stant

Vrijheid om zelfstandige beslissingen te nemen

Alie Stant, Teammanager bij de divisie Registratie & Informatie in Veendam

Als teammanager stuur ik 25 bedrijvencontroleurs aan die werkzaam zijn in geheel Nederland. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de doorlooptijden en de gestelde targets van mijn afdeling en lever ik een bijdrage aan het beleid ten aanzien van toezicht, erkenningen, bedrijfsvoorraad en handelaarskentekens. Ik houd hierover contact met externe klanten en geef hen voorlichting.

Een ander belangrijk onderdeel van mijn werk is de deelname aan diverse innovatieve projecten binnen de RDW. Een uitdagende baan: het steeds moeten schakelen tussen diverse werkzaamheden maakt dat geen dag hetzelfde is!

Op zoek naar uitdagingen
Het leukste aan mijn werk vind ik het menselijke aspect. Waar zijn mijn medewerkers goed in, ze ondersteunen bij hun verdere ontwikkeling, zitten ze op de juiste plek? Maar ook het feit dat ik de ‘vrijheid’ heb om zelfstandig beslissingen te nemen en de vele uitdagingen die op mijn pad komen maken mijn werk boeiend.

In 1998 ben ik bij de RDW in dienst gekomen nadat ik jaren fulltime moeder was geweest en ik weer wilde deelnemen aan het arbeidsproces. Ik ben begonnen als medewerker sancties en uiteindelijk via diverse functies doorgegroeid tot teammanager Toezicht. Ik ben altijd op zoek naar uitdagingen en houd niet van stilstaan. De RDW heeft me altijd ruimte en mogelijkheden geboden om aan mijn ontwikkeling te werken. Zoals bijv. een loopbaanoriëntatie, diverse trainingen en het twee jaar durende ontwikkelings- en professionaliseringstraject voor managers

Het belangrijkste vind ik dat ik tijdens het werken bij de RDW volledig mezelf kan zijn. Daarnaast zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden heel goed geregeld. Kortom, mij hoor je niet klagen!

Elke dag is anders

Bas Berkhout, Senior projectmanager bij de divisie Registratie & Informatie in Veendam

Mijn passie binnen het werk is dat elke dag anders is. Als projectmanager heb je met zoveel partijen te maken dat je van te voren niet kunt bedenken hoe je dag gaat verlopen. Ik vind dat hartstikke leuk. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk, ja met passie!

® werkenbijdeRDW 2018