Content

Techniek

Je ziet de meest bijzondere voertuigen voorbij komen.

Cor van Dolder, Technisch medewerker bij de divisie Toezicht & Beoordeling

In het keuringsstation doen we allerlei keuringen en inschrijvingen. Je ziet meest bijzondere voertuigen voorbij komen. Er komen ook veel voertuigen met een buitenlands kentekenbewijs binnen. Daarvan controleren we de identiteit en zo nodig worden ze technisch gekeurd. Naast het bezig zijn met voertuigen, is het klantcontact erg leuk. De uitdaging is dat je steeds met andere voertuigen te maken krijgt. Je moet heel scherp opletten en bijblijven.

Ik wil bijdragen aan een schoon en veilig wagenpark.

Jeroen Beerthuizen, Steekproefcontroleur bij de divisie Toezicht & Beoordeling

Als steekproefcontroleur hou ik toezicht op bedrijven met een APK erkenning en zorg ervoor, dat de APK keuring correct wordt uitgevoerd. Het verloopt niet altijd goed. Je moet dat dan wel op een duidelijke manier kunnen uitleggen. Je bent altijd alleen op pad; dat vraagt om zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en weerbaarheid. De dagelijkse afwisseling aan autobedrijven, mensen en plaatsen vind ik het leukst aan mijn werk. Bij de RDW wil ik bijdragen aan een schoon en veilig wagenpark en doorgroeien naar Bedrijveninspecteur.

Een afbeelding van Niels den Ouden

Onderzoeken of de voertuigfabrikant zich aan de eisen houdt

Niels den Ouden, Inspecteur bij de divisie Voertuig Regelgeving Toelating in Zoetermeer

Als inspecteur bezoek ik voertuigfabrikanten en beoordeel ik ze ten aanzien van ‘Conformity of Production’ (CoP). Dit betekent dat ik beoordeel of de voertuigfabrikant zich aan de eisen houdt die bij de typegoedkeuring zijn vastgesteld. Ik ben verantwoordelijk voor de categorieën personenauto’s en lichte bedrijfswagens.

Mijn baan is enorm afwisselend. Ik reis regelmatig, ontmoet veel nieuwe mensen en maak kennis met vele culturen. Boeiend en uitdagend is mijn baan vanwege het feit dat iedere fabrikant anders is en op zijn eigen manier regelt hoe voldaan wordt aan de gestelde eisen. Er zijn fabrikanten die al vele jaren te maken hebben met typegoedkeuringen en CoP. En er zijn fabrikanten die net begonnen zijn of voor het eerst in aanraking komen met de Europese regelgeving. Het doet me goed als ik ze door mijn werk een eind in de goede richting kan helpen en ze kan ondersteunen bij het creëren van een beter kwaliteitssysteem.

Alles gewoon goed geregeld
In maart 2009 ben ik bij de RDW in dienst gekomen. Ik was op zoek naar een baan die wel een link had met typegoedkeuringen maar ook totaal anders zou zijn dan mijn toenmalige baan. De functie van Inspecteur Certificeren voldeed hieraan. Ik werk met veel plezier bij de RDW, heb leuke collega’s en verder is eigenlijk alles gewoon goed geregeld bij de RDW!

Een afbeelding van Rolf Zaal

Met mijn neus bovenop de nieuwste ontwikkelingen

Rolf Zaal, Coördinator veiligheid bij de divisie Voertuig Regelgeving Toelating in Lelystad

Ik houd als coördinator veiligheid toezicht op de testbaan waar nieuwe modellen en materialen worden getest. Ik geef aan wie de baan op mag en waar gebruikers mogen rijden, zodat er steeds voldoende ruimte is tussen de verschillende gebruikers op de testbaan. Ook treden mijn collega’s en ik op bij calamiteiten. De testbaan is zeven dagen per week open en samen met de andere collega’s zorgen we voor een permanente bezetting van de toren. Het aantrekkelijke van mijn functie is dat ik met mijn neus bovenop de nieuwste ontwikkelingen binnen de autotechniek zit. Ik ben gek op auto’s, dus ik geniet de hele dag in Lelystad.

Kwaliteiten en interesses
Voordat ik in september 2008 de overstap maakte naar de RDW werkte ik bij verschillende bedrijven in de autobranche. Bij het zien van de vacature bij het Test Centrum Lelystad werd ik meteen enthousiast. Deze functie past precies bij mijn kwaliteiten en interesses. Ik zocht namelijk naar een mix tussen auto’s en mijn hobby als brandweerman. Ik merk dat de RDW het welzijn van haar medewerkers hoog in het vaandel heeft staan. Overal wordt aan gedacht. Ik heb goed materiaal ter beschikking om mijn werk uit te kunnen voeren. En vooral de sfeer op het werk ervaar ik als prettig: open en collegiaal!

Twee passies die worden gecombineerd in mijn functie

Koen Thielen, Inspecteur bij de divisie Voertuig Regelgeving Toelating in Zoetermeer

Wat mijn werk bij de RDW leuk maakt is het vele reizen, de verschillende mensen die ik ontmoet en de verschillende voertuigen waar ik mee mag werken. Ik houd van auto’s, ik houd van reizen, deze twee passies van mij worden gecombineerd in mijn functie en dat vind ik hartstikke leuk.

® werkenbijdeRDW 2018