Navigatie overslaan
RDW als werkgever
Werken aan de mobiliteit van morgen

Arbeidsvoorwaarden

Wil je meer weten over wat de RDW je biedt op het gebied van arbeidsvoorwaarden? Hieronder hebben wij er een aantal voor je uitgelicht.

Flexibele werktijden

Als je fulltime werkt bij de RDW heb je een werkweek van gemiddeld 36 uur, met ruimte voor een flexibele werktijd- en werkweekindeling. Zo behoort een werkweek van 4 x 9 uur tot de mogelijkheden, maar ook een werkweek van 5 x 8 uur waarbij je extra uren opspaart. In veel functies is het mogelijk om in deeltijd of thuis te werken. Er zijn hierdoor volop mogelijkheden om werk en privé op elkaar af te stemmen.

Hybride werken

Bij veel functies bestaat de mogelijkheid gedeeltelijk thuis te werken. RDW hecht veel waarde aan gezonde arbeidsomstandigheden op de thuiswerkplek en stelt hiervoor een arbohulp middelen budget ter beschikking. Daarnaast ontvang je een vaste maandelijkse communicatievergoeding en een thuiswerkvergoeding per thuiswerkdag.

Vakantie en verlof

Je krijgt bij de RDW een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket. Dit betekent dat je bij een fulltime dienstverband naast 20 wettelijke, 11 bovenwettelijke verlofdagen krijgt. Het bovenwettelijke verlof kun je naar keuze opnemen, sparen of verkopen. Daarnaast is het mogelijk 10 extra vakantiedagen te kopen. Naast de wettelijke verlofregelingen als zorgverlof, calamiteitenverlof, zwangerschaps- en bevallingsverlof heeft de RDW ook een betaald ouderschapsverlof van 100% respectievelijk 60% (afhankelijk van het moment van opname) over de eerste 13 weken.

Gezondheid en vitaliteit

Goede arbeidsomstandigheden en aandacht voor gezondheid staan bij de RDW hoog in het vaandel. Ook ondersteunen we je actief om gezond en vitaal te blijven en je eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen. Fit blijven in je werk doen we samen! We bieden daarom onder andere online vitaliteitstrainingen, gratis fruit op de werkvloer, en persoonlijke middelen zoals een beeldschermbril.

Salaris en pensioen

Het salaris dat je bij de RDW verdient is gebaseerd op je functie, opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je in de maand mei 8% vakantietoeslag en in de maand december een eindejaarsuitkering van 8,33% (13e maand). De RDW is aangesloten bij het pensioenfonds ABP dat een middelloonstelsel hanteert. De RDW betaalt maar liefst 70% van de pensioenpremie.

Reiskostenvergoedingen

Voor de kosten van het woon-werkverkeer ontvang je een volledige vergoeding als je met het openbaar vervoer reist en een tegemoetkoming per km in de kosten als je met eigen vervoer naar het werk komt. Verder is er een leaseauto regeling.

Meer weten over onze arbeidsvoorwaarden?

Neem contact op