Navigatie overslaan
RDW als werkgever
Werken aan de mobiliteit van morgen

Wat we doen

Veelzijdig en uniek werk voor veilige en betrouwbare mobiliteit.

Denk jij bij de RDW meteen aan de uitgifte van rij- en kentekenbewijzen? Klopt, dat doen we. Maar we doen nog zoveel meer! Of je nu bij ons aan de slag gaat als ICT’er, voertuigtechnicus, administratief medewerker, projectleider of jurist: met jouw functie heb je impact op de veilige en duurzame mobiliteit van morgen. Ons werkterrein is uniek; je vindt het bij geen enkele andere organisatie in Nederland.

Dit zijn de kerntaken van de RDW

Veilige en duurzame mobiliteit mogelijk maken, dat is onze belangrijkste opdracht als zelfstandig bestuursorgaan van de overheid. Daar komt heel wat bij kijken op organisatorisch, technisch, juridisch en ICT-gebied. Zeker als het om innovaties en slimme oplossingen gaat; daarover lees je verderop meer. Dit zijn onze kerntaken:

  • We bepalen of voertuigen en voertuigonderdelen toegelaten worden op de Nederlandse en Europese markt.
  • Er zijn honderden bedrijven in Nederland met een RDW-erkenning die voertuigen keuren, inspecteren of registreren. Wij houden toezicht op deze erkende bedrijven en controleren ook zelf de technische staat van voertuigen.
  • We verzamelen, verwerken en beheren gegevens in een flink aantal registers. Denk aan die voor voertuigen (ook snelle boten en drones registreren we), kentekens, rijbewijzen en de apk. Maar ook data voor bedrijfskeurmerken, parkeren en diefstal. Uitgebreide digitale registers met een schat aan informatie. Daar gaan we zorgvuldig mee om. Zo zorgen we voor goede beveiliging en bepalen we strikt volgens de wet- en regelgeving wie toegang heeft tot welke informatie.
  • We geven documenten uit die je als eigenaar van een voertuig of als bestuurder nodig hebt, zoals kenteken- en rijbewijzen en apk-formulieren.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over het werk van de RDW


Heb je een vraag over het werk van de RDW?

Stel hier je vraag

Help slimme en innovatieve mobiliteit mogelijk maken

Weet je wat ons werk leuk en interessant maakt? Mobiliteit staat nooit stil! De mobiliteitsbranche werkt voortdurend aan slimme oplossingen en technologische innovaties die onze maatschappij vooruit helpen. Bij de RDW help je mee om die vooruitgang te realiseren. Zodat iedereen zich zo veilig en duurzaam mogelijk van a naar b kan bewegen. Binnen Nederland én daarbuiten.

Neem voertuigen met rijhulpsystemen. Door informatie en expertise te verzamelen en te leveren dragen we bij aan deze vernieuwende vorm van mobiliteit en de bijbehorende (internationale) wet- en regelgeving. We zorgen dat de juiste informatie wordt geregistreerd, organiseren de keuringen en volgen de voertuigen tot aan het einde van de levensduur. Zo maken we ook innovaties als zelfrijdende auto’s en tolheffing stap voor stap mogelijk.

Hoe gaaf als je daaraan meewerkt?

Vind jouw baan bij de RDW