ICT
Werken aan de mobiliteit van morgen

Nederland in goede banen leiden? Gebruik je ICT-skills!

Om het Nederlandse verkeer in goede banen te leiden en de mobiliteit van morgen mogelijk te maken, zijn slimme systemen nodig. Systemen die bijvoorbeeld parkeeroplossingen mogelijk maken of APK-keuringen, vliegbewijzen voor drones en tenaamstellingen van voertuigen registreren. Kortom: systemen die 24/7 in de lucht moeten blijven om Nederland in beweging te houden.

De divisie ICT van de RDW ontwikkelt en beheert zulke systemen voor burgers, bedrijven en overheden.

Als ICT-specialist bij de RDW zet je jouw ICT-skills in om die kernsystemen voor de RDW te bedenken, bouwen en beheren. En om de infrastructuur en security daarvoor te ontwikkelen en onderhouden, zodat de gegevens die we verzamelen veilig zijn.

Je bent bovendien bezig met het zoeken naar slimme antwoorden op maatschappelijke vraagstukken. Je analyseert data, werkt met de meest moderne (cloud)technieken en zet je kennis in om mee te denken over zaken als zelfrijdende voertuigen, tolheffing en het rijbewijs op je mobiel.

Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je werkt in DevOps-teams: teams die elk een eigen verantwoordelijkheid hebben binnen de RDW en op een informele en flexibele manier samenwerken en zelf initiatief nemen.

Omdat we (bijna) alle ICT in eigen beheer ontwikkelen, heb je binnen de RDW de mogelijkheid om verschillende specialisaties te ervaren. Je krijgt bovendien alle ruimte en vrijheid om te blijven leren en om zelf veel te ontdekken. 

Schrijf je in voor de Job Alert en blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures.

Elise van der Lans

Trainee automotive en ICT

“De RDW gaat uit van de trainee en in welke richting die zich wil ontwikkelen”

Een vrij impulsieve switch, noemt ze het zelf, haar overstap van een opleiding in de zorg naar de studie automotive. Maar ze heeft er geen seconde spijt van. Sterker nog, inmiddels is Elise van der Lans trainee bij de RDW en ziet ze een lange loopbaan hier wel zitten. “Er zijn zoveel afdelingen en divisies, je kunt alle kanten op. Daarnaast ontwikkelt de markt zich supersnel, ik maak continu interessante en leuke dingen mee.”

Lees meer

Rick Venema

Software engineer bij de divisie ICT in Groningen

“Ik zit als software engineer dicht op de ontwikkelingen en innovaties in de automotivebranche.”

De RDW registreert en beheert miljoenen voertuiggegevens in ons land. Gegevens van onder meer rijbewijzen, snelle motorboten en zelfs drones. Die worden duizenden keren per dag geraadpleegd door bijvoorbeeld politie, justitie, de Belastingdienst en verzekeraars. Rick Venema is software engineer bij RDW in Groningen: “Met mijn werk draag ik bij aan de veiligheid op de openbare wegen in Nederland.”

Lees meer

Joris Rietveld

Productieconsultant ICT

“Ik breng de complexe werelden van processen en ICT bij elkaar.”

Of het nu gaat om auto’s, vaartuigen of zelfs drones, de registratie ervan gebeurt in onze systemen. Een belangrijke bron van informatie voor bijvoorbeeld de politie, de Belastingdienst en verzekeraars. En ook particulieren en onze eigen collega’s maken gebruik van de registers. We zijn constant bezig om de systemen beter en klantvriendelijker te maken. En richten nieuwe registers in. Dan komt Joris Rietveld in actie. “Ik breng de complexe werelden van de proces- en de ICT-kant bij elkaar.”

Lees meer

Hoe werken wij bij RDW ICT?

Hoe blijft de divisie ICT wendbaar bij snelle maatschappelijke veranderingen zoals slimme, elektrische, zelfrijdende voertuigen, big data en intelligente transportsystemen. De wereld verandert snel en de wensen die vanuit de maatschappij op ons afkomen ook. Om hier goed op in te spelen moet de RDW wendbaar zijn en nauw samenwerken met partners. Dit geldt voor alle medewerkers van de RDW.