Project
Werken aan de mobiliteit van morgen

Security

Als security-specialist bij de RDW zet je al jouw kennis en kunde in om de ICT-infrastructuur morgen nog beter te beveiligen dan vandaag.

Je werkt aan de beveiliging van digitale diensten die onderdeel zijn van de Nederlandse vitale infrastructuur. Dit betekent dat verstoring of uitval tot ernstige maatschappelijke problemen kan leiden. Met de groeiende digitalisering en bijbehorende toename van cybercriminaliteit is ICT-security steeds belangrijker. Als security-specialist draag jij bij aan het veilig houden van de ICT-omgeving.

Jij helpt voorkomen dat privacygevoelige gegevens op straat komen te liggen of niet meer toegankelijk zijn. Op deze manier kunnen we veilige dienstverlening aan burgers, bedrijven en organisaties garanderen. Dit doe je door samen met je collega’s te werken aan een sterke infrastructuur en gedegen beleid. Dagelijks werk je met bewezen producten én de nieuwste technieken. De security-uitdagingen bij de RDW zijn zowel op het gebied van on-premises als in de cloud. Je controleert regelmatig systemen op kwetsbaarheden en risico’s. Je test en laat testen en neemt jaarlijks deel aan diverse oefeningen zoals de Nationale cybersecurity-oefening ISIDOOR.

Samenwerken in een hecht team

Als securityspecialist sta je bij de RDW niet alleen. In de organisatie werken ongeveer 350 ICT’ers. Jij maakt deel uit van een hecht team van securityspecialisten. Het team bestaat uit een securityarchitect, meerdere security-engineers, een security-officer en -manager. Je hebt daarnaast nauw contact met je collega’s van het Security Operations Center en van de verschillende DevOps-teams. De lijntjes met vergelijkbare organisaties zijn kort net als die met het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

Ook biedt de RDW je volop kansen om je zowel persoonlijk als in je vak als securityspecialist te ontwikkelen.