Navigatie overslaan
Werken aan de mobiliteit van morgen

RDW-ICT Tech Meet-Up

Plaats
Groningen (kantoor ICT)
Vakgebied
Ontmoet ons
Datum
15 maart 2024

Kom je ook naar de eerste RDW Tech-Meet-Up?

Ontmoet ons

RDW Tech Meet-Up: Cloudintegratie en gedelegeerde toegang met OAuth-tokens
Kom je ook naar de eerste RDW Tech-Meet-Up? Bij de RDW staan we voor een aantal mooie uitdagingen. Onze collega’s vertellen over hoe we cloudtechnologie toepassen binnen onze organisatie en na afloop staat er tijdens de netwerkgelegenheid een heerlijk buffet op je te wachten.

Woon de plenaire keynote-sessie bij die gaat over een actuele casus: de ICT achter tijdelijke tolheffing. In de Blankenburgverbinding bij Rotterdam introduceert de RDW in 2024 een nieuwe vorm van tolheffing. Niet met tolpleinen of tolpoorten, maar detectie op basis van kentekenherkenning en rechtstreeks digitaal betalen of via een externe provider. In dit project past de RDW verschillende technieken toe die naadloos op elkaar moeten aansluiten: kentekenherkenning, werken onder architectuur, moderne infrastructuur, security, werken in de cloud en moderne digitale dienstverlening.

Ook worden er twee deelsessies georganiseerd waarin de RDW je vanuit de teams Cloud Integratieplatfom en Tol meenemen in:

  • Integreren in de cloud, hoe moeilijk kan het zijn?
  • Gedelegeerde toegang met OAuth-tokens: een intro voor ontwikkelaars

Ben je enthousiast geworden over de diverse onderwerpen en kom je graag in contact met vakgenoten op het gebied van cloudtechnologie, data, software en security? Meld je nu aan voor dit event!

We kijken uit naar je komst en spreken je graag  tijdens de RDW Tech Meet-Up.

Kom en meld je aan

Wanneer:          Donderdag 21 maart 2024

Programma
15:30 uur:           Inloop
16:00 uur :          Start Meet-Up
18:00 uur            Netwerken en buffet
20:00 uur:           Einde

Waar:                   RDW-ICT, Rozenburglaan 5, 9727DL Groningen

Aanmelden
Aanmelden is geheel gratis. Je kunt je aanmelden tot en met 15 maart. Vermeld bij je aanmelding ook of je na afloop een hapje mee-eet of niet. En indien zo, of je nog dieetwensen hebt waarmee we rekening moeten houden. 

Over de RDW

Werken aan de mobiliteit van morgen
Bij de RDW werken we aan de mobiliteit van morgen. Mobiliteit staat nooit stil. De huidige samenleving vraagt voortdurend om slimme oplossingen en technologische innovaties die ons vooruit helpen. Om het Nederlandse verkeer in goede banen te leiden en de mobiliteit van morgen mogelijk te maken, zijn slimme systemen nodig. De divisie ICT van de RDW ontwikkelt en beheert zulke systemen voor burgers, bedrijven en overheden.

ICT-specialisten bij de RDW werken in DevOps-teams aan zaken zoals zelfrijdende voertuigen, tolheffing en het rijbewijs op je mobiel. We ontwikkelen (bijna) alle ICT in eigen beheer, daarom zijn binnen de RDW veel verschillende specialisaties te vinden.