Arbeidsvoorwaarden

Wil je meer weten over wat de RDW je biedt op het gebied van arbeidsvoorwaarden? Hieronder hebben wij er een aantal voor je uitgelicht.

Flexibele werktijden

Als je fulltime werkt bij de RDW heb je een werkweek van gemiddeld 36 uur, met ruimte voor een flexibele werktijd- en werkweekindeling. Zo behoort een werkweek van 4 x 9 uur tot de mogelijkheden, maar ook een werkweek van 5 x 8 uur waarbij je compensatie-uren opspaart. In veel functies is het mogelijk om in deeltijd of thuis te werken. Er zijn hierdoor volop mogelijkheden om werk en privé op elkaar af te stemmen.

Vakantie en verlof

Je krijgt bij de RDW een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket. Dit betekent dat je bij een fulltime dienstverband naast 20 wettelijke en 4 bovenwettelijke verlofdagen ook 7 extra verlofdagen ontvangt. Deze extra verlofdagen en de bovenwettelijke verlofdagen kun je naar keuze opnemen, sparen of verkopen. Daarnaast is het bij een fulltime dienstverband mogelijk 10 extra vakantiedagen te kopen. Naast de wettelijke verlofregelingen als zorgverlof, calamiteitenverlof, zwangerschaps- en bevallingsverlof heeft de RDW ook een betaald ouderschapsverlof van 50% over de eerste 13 weken.

Gezondheid en vitaliteit

Goede arbeidsomstandigheden en aandacht voor gezondheid staan bij de RDW hoog in het vaandel. Ook ondersteunen we je actief om gezond en vitaal te blijven en je eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen. Hiervoor biedt de RDW onder andere een vitaliteitsprogramma aan.

Salaris en pensioen

Het salaris dat je bij de RDW verdient is gebaseerd op je functie, opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je in de maand mei 8% vakantietoeslag en in de maand december een eindejaarsuitkering van 8,33% (13e maand). Verder heeft de RDW een flexibele belonings(bonus)regeling. De RDW is aangesloten bij het pensioenfonds ABP dat een middelloonstelsel hanteert. De RDW draagt bij in de pensioenpremie.

Reiskostenvergoedingen

Voor de kosten van het woon-werkverkeer boven de 10 kilometer ontvang je een volledige vergoeding als je met het openbaar vervoer reist en een tegemoetkoming in de kosten als je met eigen vervoer naar het werk komt. Als je binnen een straal van 10 kilometer van het werk woont en met de fiets naar het werk komt geldt de cadeaufietsregeling. Verder is er een functiegebonden leaseauto regeling.