Content

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een selectie uit de veelgestelde vragen.

Solliciteren

 • OpenklappenIk wil graag meer weten over werken bij de RDW. Kan ik hierover met iemand contact opnemen?

  Voor algemene vragen over werken bij de RDW, kun je contact met ons opnemen via het contactformulier.

 • OpenklappenHoe kan ik solliciteren bij de RDW?

  Als je een vacature ziet waarop je wilt solliciteren, dan klik je op de knop "Solliciteren" die onder aan de vacature staat. De rest wijst zich vanzelf.

 • OpenklappenHoe kan ik open solliciteren?

  Je kunt bij ons alleen solliciteren op vacatures die op onze website staan. Ben je geïnteresseerd in een baan bij de RDW, maar staat er geen voor jou interessante vacature vacant? Maak dan een  'Job Alert' aan. Op het moment dat er een nieuwe vacature is word je hiervan via een mail op de hoogte gesteld.

 • OpenklappenHoe verloopt de sollicitatieprocedure?

  Nadat je sollicitatie is binnengekomen ontvang je een bevestiging. Daarna doorloopt je sollicitatie één of meerdere van de volgende stappen:

  1. cv/brief selectie;
  2. 1e gespreksronde;
  3. 2e gespreksronde;
  4. eventueel een assessment;
  5. arbeidsvoorwaardengesprek.

 • OpenklappenIs een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig om bij de RDW te mogen werken?

  Voordat je als nieuwe medewerker in dienst treedt bij de RDW wil je toekomstige leidinggevende zich een beeld vormen van jouw betrouwbaarheid en integriteit.
  We hanteren hier een aantal instrumenten voor. Naast het overleggen van een VOG, word je voordat je in dienst treedt gevraagd een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen. Een VOG is een verklaring die je via je Gemeente kunt opvragen en waaruit blijkt dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van je nieuwe baan bij de RDW.

Over de RDW

 • OpenklappenWelke locaties heeft de RDW?

  Het hoofdkantoor van de RDW is in Zoetermeer gevestigd. Daarnaast heeft de RDW kantoren in Veendam, Groningen (ICT) en Zwolle. Tevens zijn er 16 keuringslocaties verspreidt door heel het land en is het RDW Testcentrum in Lelystad gevestigd. Tenslotte heeft de RDW één vestiging in Detroit en één in Seoul.

 • OpenklappenWaar kan ik de RDW ontmoeten?

  Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden: bijvoorbeeld bij door diverse hogescholen en universiteiten georganiseerde evenementen; (carriere)beurzen en ook door onze zelf georganiseerde interne evenementen. Bekijk de “evenementkalender” onder het kopje “ontmoet ons” voor de exacte data.

Arbeidsvoorwaarden

 • OpenklappenValt de RDW onder de CAO van het Rijk?

  Nee, de RDW heeft een eigen CAO.

 • OpenklappenHoe zien de secundaire arbeidsvoorwaarden van de RDW eruit?

  De RDW heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De RDW kent onder andere een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket. Dit betekent dat je bij een fulltime dienstverband naast 20 wettelijke en 4 bovenwettelijke verlofdagen, 7 extra verlofdagen ontvangt. Deze extra verlofdagen en de bovenwettelijke verlofdagen kunnen naar keuze opgenomen, gespaard of verkocht worden. Zie voor meer informatie het kopje “arbeidsvoorwaarden”.

 • OpenklappenWat zijn de ontwikkelingsmogelijkheden bij de RDW?

  De RDW hecht veel waarde aan groei en ontwikkeling. Daarom zijn er diverse opleidings- en professionaliseringstrajecten voor zowel managers als medewerkers. We hebben uitstekende studiefaciliteiten. Ook kun je door deelname aan één van de mobiliteitsprogramma’s je werkervaring verder verbreden.

 • OpenklappenBehoort een internationale carriere tot de mogelijkheden?

  Dit is zeker mogelijk. De RDW heeft vele externe, internationale relaties en klanten. In verschillende functies kan je hiermee te maken krijgen. Een voorbeeld is de Inspecteur bij de afdeling Toelating, Toezicht Voertuigen. Deze medewerkers reizen de hele wereld rond om daar de fabrikanten van voertuig(onderdelen) te bezoeken.

Overige vragen

 • OpenklappenDoet de RDW aan Het Nieuwe Werken?

  Het is een uitdaging om bezig te zijn met de je carrière en inhoudelijk te groeien. Tegelijkertijd wil je ook ruimte hebben voor je privéleven. Het gaat erom het juiste evenwicht tussen die twee werelden te bewaren. En daar denken wij graag in mee. Zo kun je je werktijden (fulltime dienstverband = 36 uur) behoorlijk flexibel indelen en behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden. Tenslotte is bij ons de trend zichtbaar dat er steeds meer aandacht is voor resultaatgericht werken. Het gaat dus niet alleen om je aanwezigheid, maar om het resultaat.

 • OpenklappenKan ik de medewerkers van de testimonials benaderen?

  De medewerkers van de testimonials kun je benaderen voor vragen over hun werk of het werken bij de RDW in het algemeen.
  Zij hebben geen rol in sollicitatieprocedures, bij vragen hierover zullen ze je doorverwijzen naar de contactpersoon van de vacature of naar het sollicitatieformulier op de website.

   
 • OpenklappenWat doen jullie voor starters?

  De RDW heeft bij de divisie ICT regelmatig ruimte voor starters. Gedurende 3 jaar krijg je daar een interessant traject op verschillende afdelingen aangeboden.

Stages en afstuderen

® werkenbijdeRDW 2018