Navigatie overslaan

“Hier kan ik als projectmanager echt iets betekenen voor de maatschappij”

Naomie Wijsbeek Senior projectmanager bij divisie Registratie en informatie
Plaats
Veendam
Vakgebied
Staf en organisatie
Functiegroep
Advies en beleid
De drive van de RDW om te blijven vernieuwen, sprak ervaren projectmanager Naomie direct aan. Hier kreeg ze voor het eerst mee te maken in haar vorige baan als senior projectmanager in de ICT-branche. “Ik was in die rol verantwoordelijk voor de levering van software aan de RDW. Toen viel mij al op hoe innovatief de RDW is. Een organisatie die zich continu ontwikkelt, nieuwe kansen ziet en nieuwe stappen wil zetten voor zichtbaar resultaat. Ik vind het leuk dat ik daar nu aan mag bijdragen”, vertelt Naomie nu ze ruim een jaar senior projectmanager is bij de divisie Registratie en Informatie in Veendam.

Persoonlijke benadering

Waarom het Naomie zo aansprak om als senior projectmanager de overstap te maken van een ICT-bedrijf naar de RDW? “Deels omdat ik in het Noorden woon en ik nu minder reistijd heb. Maar ook omdat de persoonlijke benadering me erg aanspreekt. De RDW kijkt echt naar wat passend is voor jou als persoon en voor de organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld tijdelijk op een andere afdeling of in een andere functie werken om ervaring op te doen of te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.”

Internationale impact

Maar er is nog een belangrijke reden waarom Naomie de stap maakte. “Ik vind het prettig om echt iets te betekenen voor burgers en bedrijven, onder meer op het gebied van nieuwe ontwikkelingen en technologieën. Denk aan het mogelijk maken van een digitaal rijbewijs dat je op je telefoon kunt plaatsen. De RDW is bovendien een organisatie die niet alleen Nederland bestrijkt, maar ook internationaal een belangrijke rol heeft. Zo denken we mee over internationale regelgevingen rondom veiligheid in mobiliteit, bijvoorbeeld bij elektrische voertuigen.”

Veel afwisseling

Als senior projectmanager kan Naomie rekenen op veel afwisseling. “In de basis is projectmanagement overal hetzelfde, maar in de uitvoering doe je het toch op je eigen manier en dat kan bij de RDW. Je werkt samen met verschillende afdelingen, divisies en meerdere teams. Deze diversiteit en afwisseling zijn voor mij echt van toegevoegde waarde. Ook begeleid ik nu aanbestedingen, voor mij een nieuwe uitdaging. Het werken met een multidisciplinair team – een team met echte professionals – en hen procesmatig begeleiden tot een goede oplevering maakt mij creatief. Ik vind het leuk om mensen in hun rol te zetten en daarmee rollen en verantwoordelijkheden en dus resultaten te bewaken.”

Fijne collega’s

Al die kennis onder één dak brengt wel een uitdaging met zich mee. “Het is belangrijk om de scheiding te maken tussen proces en inhoud. Omdat de RDW echt een kennisorganisatie is, moet je als projectmanager de expertise daar kunnen laten waar die hoort.” Met haar collega’s is Naomie erg blij. “De projectleden zijn goud. Wie je ook spreekt in de organisatie: de mensen zijn toegankelijk, bereidwillig en hebben passie voor hun vak. Het ambitieniveau ligt hoog. En het is hier nog gezellig ook!”

Meer weten over het vakgebied Staf en organisatie Bekijk alle Staf en organisatie vacatures