Navigatie overslaan

"De organisatie biedt niet alleen toegang tot een schat aan kennis en expertise, maar betrekt studenten ook actief bij diverse interessante projecten."

Hicham Jabri ICT stagiair
Plaats
Groningen (kantoor ICT)
Vakgebied
Stage en young professional programma
Functiegroep
Afstudeerstage

Hicham Jabri is een vierdejaars student Business IT & Management die zijn afstudeerstage uitvoert bij de RDW Divisie ICT in Groningen. Zijn project richt zich op de ontwikkeling van een interactief dashboard voor het Cloud Transitieteam dat de transitie van on-premises applicaties naar de cloudomgeving monitort. Dit dashboard speelt een cruciale rol door real-time inzichten te bieden in de voortgang van de cloudmigratie. Het is essentieel voor het efficiënt stroomlijnen van het transitieproces en het verbeteren van de besluitvorming binnen het team. 

Waarom heb je voor deze stage gekozen?

“Ik ben van nature iemand die een grote passie voor auto's heeft. Daarnaast is de RDW op de Hanzehogeschool langsgekomen tijdens mijn studie om te vertellen waar ze zich mee bezighouden en wat voor soorten opdrachten ze hadden. De RDW liet een goede indruk op mij achter, waardoor het in mijn achterhoofd is blijven hangen tot het moment dat ik een afstudeerstage zocht. Tussen de stagevacatures bij de RDW vond ik een vacature waarbij de opdracht naadloos aansloot op mijn interesses en eerder opgedane ervaring bij mijn derdejaars stage en studie.”

Hoe is de stagebegeleiding?

“Nu ik bijna aan het einde van mijn afstudeerperiode bij de RDW ben, kan ik met zekerheid zeggen dat mijn periode buitengewoon leerzaam en verrijkend is geweest. De organisatie biedt niet alleen toegang tot een schat aan kennis en expertise, maar betrekt studenten ook actief bij diverse interessante projecten. Dit heeft mijn inzicht in de praktijk en de diverse activiteiten van een grote organisatie zoals de RDW aanzienlijk verdiept.”

Wat vind je bijzonder aan de RDW?

“Halverwege mijn afstudeertraject kan ik bevestigen dat mijn ervaring bij de RDW buitengewoon leerzaam en verrijkend is. De organisatie biedt niet alleen toegang tot een schat aan kennis en expertise, maar betrekt studenten ook actief bij diverse interessante projecten. Dit geeft mij de kans om, naast mijn eigen project, een diepgaand inzicht te krijgen in de praktijk en de diverse activiteiten van een grote organisatie zoals de RDW.”

Voel je je als stagiair gewaardeerd?

“De bereidwilligheid van vele specialisten om hun kennis te delen en bij te dragen aan het oplossen van complexe vraagstukken binnen mijn project, is opmerkelijk. Dagelijks word ik omgeven door gedreven professionals die mijn professionele groei stimuleren en een solide basis leggen voor mijn toekomstige carrière. Het is een privilege om onderdeel te zijn van een ondersteunende en dynamische organisatie zoals de RDW. Het bevalt mij dan ook enorm goed bij de RDW, en daarom zet ik mijn carrière voort als Young Professional.”

Welke boodschap wil je delen met andere studenten?

“Ik kan deze ervaring dan ook ten zeerste aanbevelen aan andere studenten die op zoek zijn naar een waardevolle en leerrijke afstudeerperiode.”

Meer weten over het Stage en Young professionalprogramma Bekijk alle Stage en Young professional vacatures