Navigatie overslaan
Werken aan de mobiliteit van morgen

Marketing communicatie stage

Plaats
Zoetermeer
Vakgebied
Stage en young professional programma
Studierichting
Bedrijfskunde
Niveau
Hbo, Wo
Uren
32 - 36 uur

Heb jij kennis van content marketing en wil je ervaren hoe het is om te werken in een dynamische internationale omgeving? Lees dan snel verder!

In deze marketingcommunicatie stage werk je mee aan het creëren van content voor een nieuwe (separate) website voor onze internationale zakelijke doelgroepen.

De RDW ken je vast van het uitgeven van kentekens en rijbewijzen of van de APK plicht. Een minder bekende, maar tegelijkertijd zeer dynamische, rol van de RDW is om nieuwe voertuigen en componenten toe te laten op de Europese markt door middel van het zogenaamde typegoedkeuringsproces. Samen met 50 technische diensten (die op hun beurt meer dan 1500 fabrikanten vertegenwoordigen) beoordeelt de RDW of deze nieuwe voertuigen en componenten voldoen aan de Europese regelgeving en zo bijdragen aan veilige en duurzame mobiliteit.

De automotive branche is dusdanig in beweging dat we onze zichtbaarheid willen vergroten bij Technische Diensten en fabrikanten met wie we nog niet samenwerken. Tegelijkertijd willen we meer gestructureerd op digitale wijze contact onderhouden met ons bestaande netwerk. Dat vraagt onder andere om een nieuw digitaal platform dat we daarvoor kunnen inzetten en daar is jouw hulp hard bij nodig.

Interessant aan deze stage volgens stagiair Alex:

“Ik voelde mij meteen welkom binnen de organisatie en je had ook het gevoel dat er ook als stagiair zijnde naar je werd geluisterd.”

Lees de verhalen van andere stagiairs binnen de RDW >

Werken aan de mobiliteit van morgen

De wereld van mobiliteit verandert voortdurend. Dit brengt kansen, maar ook uitdagingen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Hoe houden we elektrische scooters veilig? Welke regels gelden er voor drones? Hoe gaat autonoom rijden straks werken? Nederland heeft concrete oplossingen nodig die ingevoerd en nageleefd kunnen worden. En dat is precies ons werkterrein. Als je bij ons werkt heb je invloed op regelgeving, houd je toezicht op de hele voertuigketen en werk je samen om innovaties te introduceren. Je bent onderdeel van een hechte club van gepassioneerde vakmensen en je bent onmisbaar voor Nederland. Want door ons kan Nederland veilig en duurzaam de weg op.

Dit is jouw thuisbasis

Je gaat meewerken binnen onze divisie Voertuig Regelgeving en Toelating (+/- 300 collega’s) en meer specifiek bij onze afdeling Typegoedkeuren (+/- 80 collega’s). Je treft er een bonte mix van collega’s van verschillende leeftijden, afkomst en met uiteenlopende verantwoordelijkheden. Wat we wel gemeen hebben is een informele werksfeer waar ruimte is voor ieders inbreng en de nodige humor op z’n tijd. Heb je interesse in een carrière in deze dynamische internationale omgeving? Dan is dit je kans om uitgebreid kennis te maken met dit deel van ons takenpakket.

Zo helpen wij jou graag op weg

Bij de RDW werk je met ruim 1.700 collega’s aan veilige en duurzame mobiliteit in Nederland en daarbuiten. Hier sta je vooraan bij slimme oplossingen en technologische innovaties in de automotive. Daardoor is óók jouw stage voortdurend in beweging. Wij helpen jou als stagiair vooruit met de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een stagevergoeding van € 672,30 per maand op basis van 36 uur per week;
 • De middelen die nodig zijn om je opdracht uit te voeren;
 • Een veilige leerplek met goede begeleiding;
 • Alle ruimte om te leren in de praktijk en om te werken aan je eigen ontwikkeling;
 • De mogelijkheid om thuis te werken (afhankelijk van je werkzaamheden);
 • De kans om samen op te trekken met mede-stagiairs.

Zo breng jij ons verder

Jouw kennis wat betreft content marketing en het effectief inzetten hiervan in een digitale marketingcommunicatie strategie is zeer welkom. Met behulp van je talent om kennis op te halen en om te zetten in aantrekkelijke en effectieve content kunnen we onze nieuwe website gaan vormgeven. Daarnaast moedigen we je aan om volop mee te denken over het verder vormgeven van onze digitale marketingcommunicatie strategie.

Verder neem je mee:

 • HBO of WO werk- en denkniveau. 
 • Studierichting digital/online marketing(communicatie).
 • Kennis over inzet content marketing in een B2B omgeving.
 • Goede beheersing van de Engelse taal.
 • Affiniteit met de internationale Automotive branche.

Word onze nieuwe marketingcommunicatie stagiair!

Met jouw stage meewerken aan de mobiliteit van morgen? We zijn benieuwd naar je en verwelkomen je graag. Solliciteer voor 1 maart 2024 via de button op deze pagina. Bij vragen over de vacature kun je terecht bij Gert-Jan Boom, Senior Adviseur Omgevingsmanagement, via 06 – 31 14 98 13 of [email protected]. Tot snel!

Goed om te weten

 • Je krijgt binnen 5 werkdagen een reactie op je sollicitatie.