Navigatie overslaan
Werken aan de mobiliteit van morgen

Open vacature afstudeer- of meewerkstage RDW Zoetermeer

Plaats
Zoetermeer
Vakgebied
Staf en organisatie, Stage en young professional programma
Studierichting
Bedrijfskunde
Niveau
Hbo, Mbo, Wo
Uren
36 uur
Reageren tot
Reageren tot 31 december 2024

Mooie ervaringen opdoen, veel leren en werken aan jouw ontwikkeling bij een toekomstgerichte organisatie

Innovaties in automotive en op vakgebieden als bedrijfskunde, rechten, IT, communicatie, inkoop en facilitair komen samen bij de RDW. Een unieke kans voor jou voor een superinteressante stage! Hier doe jij als mbo 4 (BOL)-, hbo-, of wo-student kennis en ervaring op waar je je hele toekomstige carrière plezier van hebt.

Je draait volledig mee in het team, leert veel van professionals in jouw vakgebied en ontdekt hoe leuk het is om in het hart van de automotive en bij de overheid te werken. Jouw werk heeft impact. Je draagt direct bij aan de verkeersveiligheid in Nederland. En de RDW zelf, omdat jij meewerkt aan een betere organisatie.

Jouw stage duurt minimaal vijf maanden. Je collega’s leren je alles wat je nodig hebt en staan open voor jouw ideeën. Wat je precies gaat doen en wat jouw onderwerp wordt? Dat hangt helemaal af van je studierichting, ambities en interesses en de ontwikkelingen in het team dat jou verwelkomt.

Interessant aan deze stage volgens stagiair Ritin:

“Binnen de RDW zijn veel specialisten met verschillende disciplines die jou graag te woord staan en verder helpen. Ik heb mij vanaf dag één welkom gevoeld.”

Lees de verhalen van andere stagiairs binnen de RDW >

Werken aan de mobiliteit van morgen

De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW’er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Je zult aan de slag gaan vanuit ons, per openbaar vervoer goed bereikbare, kantoor in Zoetermeer. De afdeling waar je terecht komt is afhankelijk van jouw opdracht. Maar één ding is zeker: je collega’s nemen je meteen op in het team!


 

Dit is jouw thuisbasis

Op het hoofdkantoor in Zoetermeer vind je de divisie Toelating en Beoordeling, de divisie Voertuig Regelgeving en Toelating en de stafafdelingen. Je gaat aan de slag bij een van deze organisatieonderdelen. Betrokken collega’s – ervaren professionals – zorgen er overal voor dat je er vanaf dag één bij hoort en jij je stagedoel kunt behalen.

Bij de divisie Toezicht en Beoordeling richten jij en je collega’s je op toezicht, erkenningen en individuele keuringen. We hebben eigen keuringsstations en een apk-centrum in Zwolle. We houden toezicht bij alle erkenninghouders, zoals alle bedrijven die de apk-keuring uitvoeren.

Bij de divisie Voertuig Regelgeving en Toelating sta je aan de poort van verandering. Wat is er nodig om mobiele innovaties veilig toe te laten tot het verkeer? Welke brandstoffen en aandrijvingen gaan we in de (nabije) toekomst tegenkomen? En hoe gaan wet- en regelgeving die razendsnelle ontwikkelingen bijbenen? Allemaal vraagstukken die op jouw pad kunnen komen.

De acht stafafdelingen (Staven) ondersteunen de divisies en de directie, zodat we als RDW onze doelen kunnen bereiken. Dat gaat van strategie naar communicatie in de newsroom tot HR en van financiën tot facilitaire zaken.

Zo helpen wij jou graag op weg

Bij de RDW werk je met ruim 2.000 collega’s aan veilige en duurzame mobiliteit in Nederland en daarbuiten. Hier sta je vooraan bij slimme oplossingen en technologische innovaties in de automotive. Daardoor is óók jouw stage voortdurend in beweging. Wij helpen jou als stagiair vooruit met de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • Een stagevergoeding van € 672,30 per maand op basis van 36 uur per week. Liever 32 uur per week aan de slag? Dat kan!
  • Een stageplaats die goed te bereiken is per ov.
  • Alle ruimte om te leren in de praktijk en om te werken aan je eigen ontwikkeling.
  • Een veilige leerplek met goede begeleiding.
  • De mogelijkheid om thuis te werken. Dat is afhankelijk van je werkzaamheden.
  • De kans om samen op te trekken met mede-stagiairs.

Zo breng jij ons verder

Je hebt zin om te innoveren, te ondernemen en ideeën te bedenken voor de ontwikkelingen binnen onze organisatie. Merk je tijdens je werk dat een bepaald proces efficiënter kan? Dan horen we dat graag. Zo bouw je aan je eigen ontwikkeling én onze dienstverlening. Daarnaast vind je het leuk om actief op zoek te gaan naar informatie in de organisatie en zie je snel verbanden. Je kunt goed omgaan met de vrijheid om jouw stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen en durft (positief) kritisch te zijn.

Verder neem je mee:

  • Je volgt een mbo4-, hbo- of wo-opleiding in automotive, bedrijfskunde, communicatie, hrm, of een juridische richting. Staat je opleidingsrichting hier niet bij? Informeer naar de mogelijkheden.

Word onze nieuwe stagiair!

Met jouw stage meewerken aan de mobiliteit van morgen? We zijn benieuwd naar je en verwelkomen je graag. Solliciteer via de button op deze pagina. Bij vragen over de vacature kun je terecht bij Anouk Essers, Projectadviseur Arbeidsmarktstrategie, via 06 –  46 02 73 34 of [email protected]. Tot snel!

Goed om te weten

  • Je krijgt binnen 5 tot 10 werkdagen een reactie op je sollicitatie.

Onze stage en young professional vacatures

Job Alert

Krijg direct een melding wanneer een passende vacature online komt!

Bekijk alle Stage en young professional programma stage en young professional vacatures