Navigatie overslaan
Werken aan de mobiliteit van morgen

Open vacature (afstudeer)stagiair ICT

Plaats
Groningen (kantoor ICT)
Vakgebied
ICT, Stage en young professional programma
Studierichting
Business IT & Management, Network, & Security Engineering, Software Engineering
Niveau
Hbo, Wo
Uren
32 - 36 uur

Slimme innovaties en de nieuwste applicaties. Bijvoorbeeld rondom autonoom rijdende auto’s, drones of cameratechnologie. Als (afstudeer)stagiair bij de RDW loop je mee voorop!

Uitdagende opdrachten. Een plek in een fijn DevOps-team waarin je snel veel leert. Persoonlijke begeleiding tijdens je hele (afstudeer)stage. En – ook belangrijk toch? – een topvergoeding. Dat alles krijg je als ICT-stagiair bij de RDW in Groningen. Wat ons onderscheidt? We ontwikkelen, beheren en beveiligen onze software, netwerken en alles wat erbij hoort zelf! En we helpen Nederland veilig en duurzaam op weg.

Interessant aan deze stage volgens Hidde, teammanager young professionals

“Omdat wij alles rondom onze ICT in huis hebben, is er altijd wel een team of project dat bij je past. Of je nu gaat voor softwareontwikkeling, testen, beheer, security of infra. We doen er ook alles aan om te zorgen dat je je snel thuis voelt én veel leert. Zo haak je aan bij de activiteiten – van kennissessies tot borrels – van ons young professional-programma en het netwerk Jong ICT. Heb je aan het eind een goede stage gehad? Dikke kans dat we een baan voor je hebben!”

Lees de verhalen van andere stagiairs binnen de RDW >

Werken aan de mobiliteit van morgen

Autonoom rijdende auto’s hacken. Met cameratechnologie en complexe systemen tolheffing mogelijk maken. Apps ontwikkelen voor het rijbewijs op de smartphone. Zorgen dat de persoonsgegevens van álle kentekenhouders in Nederland goed beschermd zijn. Bijdragen aan onze transitie naar de Cloud of een stabiele infrastructuur voor onze honderden applicaties. Het zijn nog maar enkele voorbeelden van projecten waaraan je kunt werken. De precieze invulling van je (afstudeer)stage bepalen we samen op basis van je studierichting en interesses.

Je draait als een volwaardige collega mee in het team en neemt deel aan alle stand-ups, sprints en reviews. Natuurlijk staan je collega’s klaar om je te helpen. Daarnaast krijg je niet één maar twee persoonlijk begeleiders. Een ervaren teamgenoot die jou op inhoudelijk en technisch vlak begeleidt. En Remco, adviseur arbeidsmarkt, die je helpt met alles rondom je stage. Extra leuk: de wekelijkse stand-ups en lunches met alle stagiairs, waarbij je snel anderen leert kennen en ervaringen kunt uitwisselen.

Dit is jouw thuisbasis

Je werkt bij onze divisie ICT, een innovatieve en inspirerende omgeving. Je hebt hier 350 collega’s, verdeeld over verschillende multidisciplinaire DevOps-teams. Denk bijvoorbeeld aan de teams Parkeren, Car&IT, Tol en het Security Operations Center. Van welk team jij lid wordt? Dat bepalen we samen. Waar je ook aan de slag gaat, de werksfeer is open en betrokken. Je hoort er vanaf dag één bij. En we nemen je graag mee naar bijvoorbeeld een van de andere RDW-divisies of een keuringsstation. En naar evenementen waar we innovatieve ontwikkelingen in de mobiliteit bespreken.

Zo helpen wij jou graag op weg

Bij de RDW werk je met ruim 2.000 collega’s aan veilige en duurzame mobiliteit in Nederland en daarbuiten. Hier sta je vooraan bij slimme oplossingen en technologische innovaties in de automotive. Daardoor is óók jouw stage voortdurend in beweging. Wij helpen jou als stagiair vooruit met de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • Een stagevergoeding van € 672,30 per maand op basis van 36 uur per week;
  • De middelen die nodig zijn om je opdracht uit te voeren;
  • Een veilige leerplek met goede begeleiding;
  • Alle ruimte om te leren in de praktijk en om te werken aan je eigen ontwikkeling;
  • De mogelijkheid om thuis te werken (afhankelijk van je werkzaamheden);
  • De kans om samen op te trekken met mede-stagiairs;
  • Veel leuke team- en bedrijfsuitjes. Hou je hier niet zo van? Ook helemaal goed natuurlijk!
  • Een laptop.

Zo breng jij ons verder

Je werkt graag in een team en staat ervoor open om altijd iets nieuws te leren. Én om ons iets te leren: zie je verbeterpunten in onze processen? Dan durf je dat te zeggen. Daar worden we allemaal beter van! Je kunt je boodschap dan ook goed overbrengen. Vind je het nog lastig om bijvoorbeeld in een stand-up voor de groep iets te zeggen? Dan krijg je goede begeleiding en de kans om dit te leren. Verder neem je mee:

  • Minimaal hbo-niveau. Je bent derdejaars- of afstudeerstudent in de richting ICT.

Volg je een andere opleiding, maar spreekt deze vacature je wel aan? Reageer dan ook! We denken graag met je mee over een passende stage.

Word onze nieuwe ICT-stagiair

Werk jij met ons mee aan de mobiliteit van morgen? We zijn benieuwd naar je en verwelkomen je graag. Solliciteren kan via de button op deze pagina. Bij vragen over de vacature kun je terecht bij Remco van Gelder, adviseur arbeidsmarkt via 06 – 11 88 61 28 of [email protected] Tot snel!

Goed om te weten

  • Je krijgt binnen 5 werkdagen een reactie op je sollicitatie.

Onze stage en young professional vacatures

Job Alert

Krijg direct een melding wanneer een passende vacature online komt!

Bekijk alle Stage en young professional programma stage en young professional vacatures