Navigatie overslaan
Werken aan de mobiliteit van morgen

Trainee automotive en ICT (4 fte)

Plaats
Zoetermeer
Vakgebied
ICT, Voertuigtechniek en - regelgeving
Studierichting
Automotive, Business IT & Management, Network, & Security Engineering
Niveau
Hbo, Wo
Uren
36 - 36 uur
Reageren tot
Reageren tot 01 juli 2024

In dit boeiende young professional programma maak je uitgebreid kennis met de RDW, draag je bij aan de mobiliteit van morgen én werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en carrière.

Veilig verkeer op de openbare weg? Als trainee automotive en ICT bij de RDW zet jij je hier volop voor in. Bij ons sta je vooraan bij mobiliteitsinnovaties. En krijg je alle kansen om te leren, te groeien en écht impact te maken. Daarbij kies je voor een generieke óf specifieke functie. Jouw leercurve? Die is steil en vol avontuur! Geef vooral aan wat jou interessant lijkt, dan maken we er werk van!

Interessant aan dit programma volgens young professional Elise

Interessant aan dit programma volgens young professional Elise
“Ik heb al veel geleerd in de eerste maanden. Ook word ik door mijn collega’s en begeleider goed geholpen en kan ik altijd aan iedereen mijn vragen stellen. Heel prettig vind ik dat. Tijdens het sollicitatiegesprek gaf ik al aan: ‘De RDW is een groot bedrijf, ik wil geen nummertje worden.’ Ze stelden me toen gerust. En in de praktijk is het ook echt zo dat collega’s tijd voor je maken en je vanaf dag 1 overal bij betrekken.”
Lees het hele verhaal van Elise
 

Werken aan de mobiliteit van morgen

Wil je graag uitzoeken in welk vakgebied je verder wilt? Dan draai je in 1 jaar op 4 verschillende RDW-afdelingen mee. Misschien duik je wel in de wereld van cybersecurity of duurzaamheid. Of richt jij je op AI, de inspectie van nieuwe voertuigen of emissietesten. Er is superveel mogelijk hier! Het kan ook dat je nu al weet welke baan of welk vakgebied bij je past. Dan ga je 9 maanden aan de slag op dezelfde afdeling. En voer je daarna nog 3 maanden een uitdagende opdracht uit op een andere afdeling.

Je combineert dit inhoudelijke deel met een ontwikkelprogramma dat je samen met de andere trainees volgt. Hierin komen 1-op-1-coaching, intervisie en trainingen over inhoud en vaardigheden samen. Extra mooi: de kennis die je tijdens dit traject opdoet, pas je meteen toe in de praktijk! Zijn we allebei tevreden na het eerste jaar? Dan vervolg je jouw carrière op de afdeling die het beste bij je past.

De leerzame wereld van de RDW voor jou? Bekijk de video!

Dit is jouw thuisbasis

Je bent onderdeel van de divisie Voertuig Regelgeving en Toelating, de Nederlandse toelatingsautoriteit voor wegvoertuigen en voertuigonderdelen. We hebben een eigen testbaan, overleggen met de Europese Commissie en werken samen met technische diensten en fabrikanten over de hele wereld. Grote kans dat je tijdens je traineeship langsgaat bij een van deze partijen. Hoe mooi is dat? Je werkt nauw samen met collega’s van je afdeling en krijgt een werkbegeleider. Daarnaast ontmoet je regelmatig je medetrainees. Doordat je veel met elkaar deelt, ontstaat er snel een hechte band.

Help jij met ons iedereen veilig en vertrouwd op weg? En spreekt deze functie je aan? Lees dan snel verder wat we jou te bieden hebben en solliciteer!
 

Zo helpen wij jou graag op weg

Bij de RDW werk je met ruim 2.000 collega’s aan veilige en duurzame mobiliteit in Nederland en daarbuiten. Hier sta je vooraan bij slimme oplossingen en technologische innovaties in de automotive. Daardoor is óók jouw werk voortdurend in beweging. Om dat zo goed mogelijk en met plezier te doen, geven we je ruim baan voor jouw ontwikkeling. Daarnaast helpen we je vooruit met de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris van € 3.288,- bruto per maand (op basis van fulltime).
 • 8% vakantiegeld en een dertiende maand.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Goede werk-privébalans: 36 uur is fulltime en je kunt deels thuiswerken. Je krijgt een budget om een thuiswerkplek in te richten en een thuiswerkvergoeding.
 • Een fijne werkomgeving waarin je je eigen route mag uitstippelen en collega’s met je meedenken.
 • Een uitdagend programma en goede begeleiding, waardoor je de RDW in korte tijd goed leert kennen.
 • Een uitgebreid en inspirerend ontwikkelprogramma.
 • Pensioenregeling via het ABP: wij betalen 70% van de premie.
 • 6 weken vakantie per jaar.
 • Bijdrage aan je reiskosten voor woon-werkverkeer of volledige ov-vergoeding.
 • Telefoon en laptop.
 • Netwerkmogelijkheden en leuke activiteiten georganiseerd door Jong RDW.

Zo breng jij ons verder

De RDW is een organisatie die continu in beweging is. Daardoor is geen dag hetzelfde. Gelukkig houd je van afwisseling in je werk en ontdek je graag nieuwe dingen. Ook vind je het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen: je toont initiatief en onderneemt actie als er een mooie kans voorbijkomt. Daarnaast kun jij je snel aanpassen aan nieuwe situaties en voel je je thuis in een omgeving waar samenwerking centraal staat.

Verder:

 • Heb je een hbo- of wo-opleiding in de automotive of ICT afgerond of sta je op het punt om af te studeren.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Word onze nieuwe trainee of starter automotive en ICT

Werk jij met ons mee aan de mobiliteit van morgen? We zijn benieuwd naar je en verwelkomen je graag. Solliciteer via de button op deze pagina. Bij vragen over de vacature kun je terecht bij Bert de Rooij, begeleider van het young professionalprogramma, via 06 – 46 02 61 62 of [email protected]. Tot snel!
 

Goed om te weten

 • Je krijgt binnen 5 werkdagen een reactie op je sollicitatie.
 • De sollicitatieprocedure bestaat uit een kennismakingsgesprek waarin je jezelf presenteert via een pitch. Daarnaast zijn een opdracht en assessment onderdeel van de eerste ronde. Hierna volgt een tweede gesprek.

Onze stage en young professional vacatures

Job Alert

Krijg direct een melding wanneer een passende vacature online komt!

Bekijk alle Voertuigtechniek en - regelgeving stage en young professional vacatures