Navigatie overslaan
Werken aan de mobiliteit van morgen

Uitdagende stage opdrachten bij de vakgroep Testen&Kwaliteit

Plaats
Groningen (kantoor ICT)
Vakgebied
ICT, Stage en young professional programma
Studierichting
Business IT & Management, Software Engineering
Niveau
Hbo, Wo
Uren
32 - 36 uur
Reageren tot
Reageren tot 01 september 2024

Uitdagende stage opdrachten bij de vakgroep Testen & Kwaliteit.

Mogelijke Stage- en afstudeeropdrachten voor ICT studenten richting SE of BI(T)M:

Thema Testen met AI:
Onderzoek voor RDW-ICT één (of een combinatie van) de volgende onderwerpen:
- In hoeverre is AI bruikbaar voor foutanalyse binnen RDW-ICT?
- In hoeverre is AI bruikbaar voor foutvoorspelling binnen RDW-ICT?
- In hoeverre is AI bruikbaar voor testdatageneratie binnen RDW-ICT?

Contract testing (stageopdracht, met wat verzwaring afstudeeropdracht):
Onderzoek of RDW baat zou hebben bij implementeren van contract testing, en als dat zo onderzoek welk tools voor contract testing voldoen aan de eisen van RDW.

Toekomstige ontwikkelingen in software testen (afstudeeropdracht)
Onderzoek welke ontwikkelingen (bijvoorbeeld, fault insertion, testen met AI, testen van AI, co-Pilot) om welke reden(en) over drie tot vijf jaar relevant zullen zijn voor software testen binnen RDW, en adviseer welke stappen RDW nú moet nemen om dan klaar te zijn voor die ontwikkelingen.

Jouw test-idee, daar kan RDW wat mee (stage)
Heb je ideeën over hoe software testen beter kan? Of welke kant dit vakgebied op zal gaan? Of wil je iets ontwikkelen wat ontzettend handig kan zijn voor software testen?
En waar RDW z’n voordeel mee kan doen? Ga met ons in gesprek, en samen maken we van jouw idee een interessante stageopdracht die voor jóuw en RDW interessant en uitdagend is! 

Thema Policys in de praktijk:
Om haar diverse serviceteams (DevOps teams) kaders te bieden werkt RDW-ICT met policy’s. Onderzoek voor RDW welke lessons learned bestaan voor het werken met policys. Wat zijn do’s en don’ts?

Thema TestDorp:
RDW is mede-initiatiefnemer van het landelijke OverheidsKetenTestDorp, waardoor ketentesten over overheidsorganisaties heen soepeler, veiliger en sneller verloopt.
RDW-ICT heeft voor intern gebruik op basis van dit landelijke TestDorp een intern TestDorp ontwikkeld. Binnen deze context spelen de opdrachten:
- Kom met aanbevelingen waardoor het interne TestDorp omarmd wordt door de serviceteams (DevOpsTeams), zodat adoptie van deze data versneld wordt.
- Kom met aanbevelingen waardoor het externe OVerheids KetenTestDorp omarmd wordt door deelnemers, zodat adoptie van deze data en uitbreiding van de data, versneld wordt.

Lees de verhalen van andere stagiairs binnen de RDW >

Werken aan de mobiliteit van morgen

De wereld van mobiliteit verandert voortdurend. Dit brengt kansen, maar ook uitdagingen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Hoe houden we elektrische scooters veilig? Welke regels gelden er voor drones? Hoe gaat autonoom rijden straks werken? Nederland heeft concrete oplossingen nodig die ingevoerd en nageleefd kunnen worden. En dat is precies ons werkterrein. Als je bij ons werkt heb je invloed op regelgeving, houdt je toezicht op de hele voertuigketen en werk je samen om innovaties te introduceren. Je bent onderdeel van een hechte club van gepassioneerde vakmensen en je bent onmisbaar voor Nederland. Want door ons kan Nederland veilig en duurzaam de weg op.

Dit is jouw thuisbasis

Je komt te werken bij de divisie ICT van de RDW, een organisatieonderdeel in de stad Groningen met zo'n 350 medewerkers. Een dynamisch plek met goede faciliteiten voor werk en samenwerken.

De stage vindt plaats bij de Vakgroep Testen & Kwaliteit. Deze vakgroep heeft als taak het testen en toetsen van de kwaliteit van (tussen)producten van projecten en het leveren van ondersteuning m.b.t. testopdrachten en incidenten. Kortom, de medewerkers van de Vakgroep Testen & Kwaliteit zijn de hoeders van het kwaliteitsbewustzijn van onze DevOps teams. De Vakgroep Testen & Kwaliteit is ISO 9001 gecertificeerd en kenmerkt zich door een betrokken, innoverende en professionele houding, waar ruimte is om zowel als individu maar ook als team te groeien en te professionaliseren. Zowel gericht op de inhoud (vak) als gericht op de mens (skills). De Vakgroep Testen & Kwaliteit heeft expertise op zowel functioneel (“is de functionaliteit kwalitatief goed genoeg?”) als non-functioneel (“voldoen security, performance, usability etc. aan de eisen?”) gebied.

Zo helpen wij jou graag op weg

Bij de RDW werk je met ruim 2.000 collega’s aan veilige en duurzame mobiliteit in Nederland en daarbuiten. Hier sta je vooraan bij slimme oplossingen en technologische innovaties in de automotive. Daardoor is óók jouw stage voortdurend in beweging. Wij helpen jou als stagiair vooruit met de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • Een stagevergoeding van € 672,30 per maand op basis van 36 uur per week;
  • De middelen die nodig zijn om je opdracht uit te voeren;
  • Een veilige leerplek met goede begeleiding;
  • Alle ruimte om te leren in de praktijk en om te werken aan je eigen ontwikkeling;
  • De mogelijkheid om thuis te werken (afhankelijk van je werkzaamheden);
  • De kans om samen op te trekken met medestagiairs.

Zo breng jij ons verder

Wat we van jou vragen is interesse in ons als organisatie, de wens een bijdrage te leveren, vertrouwelijkheid rondom wat je hoort en ziet en fysieke aanwezigheid op kantoor tijdens de periode van de stage. Thuiswerken is wel mogelijk, maar altijd in afstemming met de stagebegeleider

Meer weten of solliciteren?

Met jouw stage meewerken aan de mobiliteit van morgen? We zijn benieuwd naar je en verwelkomen je graag. Solliciteer via de button op deze pagina. Bij vragen over de vacature kun je terecht bij René Tuinhout, Vakgroepsmanager Testen & Kwaliteit, voor vragen bel 06-295 285 10 of mail [email protected].

Goed om te weten

  • Je krijgt binnen 5 werkdagen een reactie op je sollicitatie.

Onze stage en young professional vacatures

Job Alert

Krijg direct een melding wanneer een passende vacature online komt!

Bekijk alle Stage en young professional programma stage en young professional vacatures