Interviews
Bij de RDW vind je de perfecte stageplek

De opdracht bracht kansen om mijzelf te ontwikkelen

Stagiair bij de afdeling ICT

Waarom heb je voor deze stage gekozen?
"Nadat ik in het eerste jaar van mijn opleiding al eens heb mogen kennismaken met de RDW, heb ik voor mijn stage besloten te informeren naar de mogelijkheden. Al snel kon ik op gesprek komen en zijn een aantal potentiële opdrachten besproken. Uiteindelijk is de opdracht tot stand gekomen omtrent het herijken van de zogeheten ‘Root Cause Analysis’ procedure."

"Ik heb gekozen voor de RDW omdat het een grote organisatie betreft waar veel kennis en ervaring aanwezig is. Tevens sprak de aangereikte opdracht mij erg aan en bracht kansen om mijzelf te ontwikkelen. Tot slot sluit de RDW als organisatie goed aan bij mijn opleiding en interesse gebied."

Wat vind je bijzonder aan de RDW?|
"Als stagiair heb ik veel waarde gehecht aan de vele mogelijkheden om de invulling van je stage zelf te kunnen sturen. Mede hierdoor heb ik veel kunnen leren en mijzelf op diverse gebieden kunnen ontwikkelen, dit maakt de RDW naar mijn mening bijzonder."

"De RDW is een grote organisatie waar veel kennis aanwezig is. Hierdoor zal de stage niet vervelen en zijn er altijd nieuwe mogelijkheden tot het verbreden van je kennis. Dat het een grote organisatie betreft is overigens op de werkvloer niet te merken. De diverse teams werken onderling goed samen en is er altijd een aangename werksfeer."


Hoe is de stagebegeleiding?
"De begeleiding bij de RDW heb ik als professioneel en aangenaam ervaren. Zowel de stagebegeleiders, opdrachtgever als alle collega’s bleken altijd beschikbaar om hulp te bieden waar nodig. Tijdens mijn stage kreeg ik vanuit meerdere hoeken uit de organisatie hulp aangeboden en was er altijd interesse in de voortgang van mijn opdracht. Tevens was de begeleiding persoonlijk en gericht op de ontwikkeling van jou als individu. Tot slot is het ontvangst binnen de organisatie prettig en wordt je als stagiair vrijwel direct betrokken binnen het team."

"Ben je dus op zoek naar een uitdagende stage waar je de kans krijgt jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied? Dan zou ik zeker contact opnemen met de RDW en informeren naar de mogelijkheden."