Interviews
Bij de RDW vind je de perfecte stageplek

Een andere kijk in de automotive wereld.

Stagiair bij de afdeling Voertuig Regelgeving & Toezicht

Waarom heb je voor deze stage gekozen?
Ik had interesse om mijn afstudeerstage binnen de automotive wereld te kunnen doen. Een collega wees mij toen op de RDW als toezichthouder binnen deze markt en dat leek mij ook een interessante kijk op deze branche. Toen ik ging kijken bij de openstaande vacatures zag ik een vacature voor een onderzoek dat mij meteen aansprak en zo heb ik gesolliciteerd daarop. De vacature sloot ook goed aan bij mijn studie Bedrijfskunde die ik volgde op de Haagse Hogeschool. 

Wat vind je bijzonder aan de RDW?
Ik voelde mij meteen welkom binnen de organisatie en je had ook het gevoel dat er ook als stagiair zijnde naar je werd geluisterd. Ik heb met veel mensen contact gehad om mijn onderzoek binnen de organisatie uit te voeren en bij elk kreeg ik echt het gevoel dat diegene mij graag wilde helpen op persoonlijk vlak maar ook uit belang voor de organisatie. Ook was te merken dat de mensen binnen de RDW veel kennis bezitten over de dingen die zij uitvoeren.

Hoe is de stagebegeleiding?
De begeleiding bij mijn afstudeerstage vond ik heel prettig en past bij de manier hoe ik graag te werk ga. Ik kreeg veel vrijheid maar op de momenten dat ik het nodig had kreeg ik wel de juiste begeleiding om bijvoorbeeld de juiste personen binnen de organisatie te vinden voor een vraag waar ik mee zat.