Interviews
Bij de RDW vind je de perfecte stageplek

Minder formeel dan ik dacht!

Meewerkstagiaire bij de unit Handhaving in Veendam

Danique Oppers koos voor een meewerkstage bij de unit Handhaving in Veendam en doe ook haar afstudeeropdracht bij deze afdeling. •

Waarom heb je voor deze stage gekozen?
Danique volgt de Hbo opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en studeert aan de Hanzehogeschool in Groningen. “Mijn vader is ook werkzaam bij de RDW. Ik was enthousiast, mocht op gesprek komen en gezamenlijk bespraken we welke afdeling het beste aansloot bij mijn opleiding. Enkele weken later startte ik als stagiaire op de unit Handhaving.” Het is een grote organisatie waar veel mogelijkheden zijn mijzelf te ontwikkelen. Daarnaast sloot het goed op mijn opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening aan, zowel het juridische als maatschappelijke gedeelte. Het doel van Unit Handhaving is dat er geen onverzekerde en/of APK-loze voertuigen op de weg rijden. 

Bijzonder aan de RDW 
“De ontvangst op mijn eerste stagedag was heel leuk. Vooraf had ik gedacht dat de RDW een formele organisatie zou zijn, dit bleek niet zo te zijn. Als stagiaire hebben mijn collega’s mij altijd behandeld als volwaardig medewerker. Er hangt een aangename sfeer, waardoor ik mij snel op mijn gemak voelde.” 

Begeleiding 
“Zowel bij mijn begeleider als andere collega’s kon ik altijd terecht voor hulp. Ook kreeg ik de mogelijkheid om een kijkje te nemen op andere afdelingen binnen de organisatie. Zo heb ik  kennisgemaakt met de werkprocessen van de unit Rijbewijzen, Juridisch Bestuurlijke Zaken en het Landelijk Informatiepunt Voertuigcriminaliteit.” Als je op zoek bent naar een uitdagende stage en jezelf zowel persoonlijk als op werk gerelateerd gebied wilt ontwikkelen, zou ik een stageplaats bij de RDW aanraden. Daarnaast heb je ontzettend leuke collega’s.

 “Ook mijn 4e jaars afstudeeronderzoek doe ik bij de RDW. Diversiteit in werkzaamheden, een goede werksfeer met jonge mensen en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen!” En ik wilde graag bij RDW aan het werk, sinds 1 januari 2021 ben ik in dienst bij RDW gekomen.