Veelgestelde vragen

Heb je een interessante stagevacature gezien die je aanspreekt? Reageer via de sollicitatiebutton bij de betreffende vacature. Je kunt je ook aanmelden voor onze Job Alert.


Wij bieden stages en opdrachten voor mbo-niveau 4 BOL, hbo en wo. Je kunt in veel verschillende vakgebieden stage lopen. Bijvoorbeeld ICT, techniek, financiën, hrm, (juridische) dienstverlening, communicatie en inkoop. Staat jouw vakgebied er niet tussen? Stuur een mailtje naar hr@rdw.nl met jouw cv en motivatie en jouw studierichting. Goede kans dat we je kunnen verrassen met een opdracht die past bij jouw wensen!  

Volg je een mbo4 opleiding? Bij RDW is het niet mogelijk om een BBL (leerwerktraject) te doen. 

De RDW is verspreid door het land. Zo hebben we locaties in Zoetermeer, Groningen, Veendam, Lelystad en Zwolle en hebben we door het hele land 16 keuringslocaties. Op de website van de RDW vind je de organisatiestructuur. Op deze pagina kun je zien waar welk vakgebied/afdeling zit. 

Per 1 januari 2022 bedraagt de stagevergoeding € 672,30 bruto per maand, gebaseerd op 36 uur, ongeacht welk niveau.

De meeste studenten hebben nog recht op een studentenreisproduct. Geldt dit niet voor jou? Dan bekijkt jouw stagebegeleider of je een reiskostenvergoeding kunt krijgen. 

Je kunt maximaal 36 uur per week stage lopen. Minder uur is natuurlijk ook mogelijk. Dat kun je tijdens jouw sollicitatiegesprek bespreken.  

Er zijn twee vaste stageperiodes: van september tot en met januari, en van februari tot en met juni/juli. Start je liever op een ander moment? Dan kijken we in overleg naar de mogelijkheden. 

De vakantieperiodes leg je aan het begin van jouw stage vast in overleg met jouw stagebegeleider. Als je hierdoor het aantal stagedagen voor je onderwijsinstelling haalt dan kun je afspreken om een deel van de schoolvakantie door te werken. Jij en jouw stagebegeleider spreken af of en wanneer je vrije dagen opneemt. 

Tijdens jouw stage praat je op vaste momenten met jouw stagebegeleider over jouw voortgang. Samen kijken jullie waar je tegenaan loopt en wat je nodig hebt.  De collega’s in jouw team staan altijd voor je klaar om je te helpen met je vragen. Ook nodigen wij je uit voor een digitaal ‘RDWelkom’ en kun je meedoen aan Jong RDW (borrels, workshops etc). 

Stel je vraag via hr@rdw.nl. Als je graag wilt bellen, zet dan je telefoonnummer in de mail. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.