Tolheffing
Werken aan de mobiliteit van morgen

Momenteel zijn er geen openstaande vacatures. Schrijf je in voor de Job Alert.

Tolheffing in Nederland

RDW is een aanjager en ondersteuner bij innovaties in mobiliteit. Eén van de ontwikkelingen is tolheffing op de weg. RDW wordt de centrale uitvoerder van tolheffing in Nederland. Bij de RDW is hiervoor een nieuwe divisie Tolheffing opgericht.

Vrachtwagenheffing en tijdelijke tolheffing

In deze RDW-divisie sta je aan het begin van iets unieks in Nederland, iets dat impact gaat hebben op de samenleving. Zo gaan vrachtwagenchauffeurs een heffing per kilometer op het Nederlandse hoofdwegennet betalen. De opbrengst gaat naar de verduurzaming van het vrachtwagenpark. Een mooie manier om mobiliteit te vergroenen en verduurzamen. Daarnaast worden bij Rotterdam en Arnhem-Nijmegen versneld nieuwe verbindingen aangelegd waardoor automobilisten sneller hun bestemming bereiken en dus tijd, geld én uitstoot besparen. In ruil hiervoor betalen de gebruikers van deze trajecten straks tijdelijk tol, om bij te dragen aan de kosten voor de aanleg van de wegen.

Deze vrachtwagenheffing en tijdelijke tolheffing zijn trajecten met technische uitdagingen, tijdsdruk, nieuwe samenwerkingsverbanden en ook maatschappelijk erg relevant. Je kunt de divisie zien als een ‘start-up’ binnen de RDW, waarbij we bouwen aan een nieuw, daadkrachtig team om deze trajecten vlekkeloos te laten verlopen.

Jouw bijdrage

Wat ís precies jóuw bijdrage? Omdat de divisie nog in opbouw is, veranderen taken en rollen regelmatig. In deze dynamische omgeving krijg je de ruimte om jouw eigen rol vorm te geven. Je werkt samen met andere overheden, leveranciers en bedrijven die zich bezighouden met tolheffing. Je hebt een grote RDW-organisatie achter je staan, met kennis en ervaring waar je altijd op kunt terugvallen én op kunt rekenen. Daarbij heb je de mogelijkheid om snelheid te maken, maar ook om even gas terug te nemen en studies en stages te volgen.

Bij de divisie Tolheffing vind je dus altijd een baan die je de mogelijkheid biedt om je eigen route uit te stippelen en zo impact te maken. Samen met je collega’s maak je de mobiliteit van Nederland groener en toekomstbestendig.

Bouw jij met ons mee?

Momenteel zijn er geen openstaande vacatures binnen het vakgebied Tolheffing. Wil je de laatste vacatures direct in je mailbox ontvangen?

Jan Strijk

Divisiemanager Tolheffing

"Een nieuwe divisie vol kansen en uitdagingen"

Sinds begin dit jaar hebben we een nieuwe divisie, specifiek voor twee tolprojecten: tijdelijke tolheffing op de Blankenburg­ verbinding en later ook op de ViA15 en landelijke vrachtwagen­ heffing. Ik geef leiding aan deze divisie die hard werkt om tol op deze nieuw aan te leggen trajecten te realiseren. De opening van de Blankenburgverbinding bij Vlaardingen staat gepland voor 2024 – die kan niet open als wij niet klaar zijn. Dat is natuurlijk wel spannend, al streven we ernaar om een half jaar voor de opening klaar te zijn.

Lees meer