Werken aan een nieuwe tijd

Werken bij de RDW

Opdrachtmanager Zelfrijdende voertuigen

Wat ga je doen?

Vrijwel elke nieuw automodel dat tegenwoordig de weg opgaat, beschikt over meer software dan een Boeing 747. Daarmee worden naast voertuiggegevens ook heel wat persoonsgerelateerde data bijgehouden, zoals rijgedrag. Hoe matcht dat met de Europese privacywetten zoals de AVG? En kan iemand die zijn auto verkoopt vanuit ‘the right to be forgotten’ eisen om van de harde schijven bij de autofabrikant te worden gewist? Dat soort lastige vragen is dagelijkse praktijk bij de divisie Voertuig Regelgeving & Toelating (VRT). Want dit zijn cruciale afwegingen bij het al dan niet toekennen van typegoedkeuringen. Een taak waarin Nederland nadrukkelijk een Europees vooraanstaande rol wil spelen als Nederland Testland. Een ambitieus plan dat we alleen succesvol realiseren met collega’s die zich thuis voelen op het terrein waar bestaande risicoprofielen, wetgeving en veiligheidsnormen niet altijd aansluiten op de dagelijkse realiteit van snelle ontwikkelingen in de voertuigindustrie.

Over deze vacature
 • Standplaats: Amsterdam
 • Min. bruto maandsalaris: €2551
 • Max. bruto maandsalaris: €3334
 • Opleidingsniveau: Hbo
 • Vakgebied: Dienstverlening
Solliciteren

Met wie werk je?

Binnen de onderafdeling Toegepaste Innovatie opereer jij in het kleine specialistische team Zelfrijdende voertuigen. Denk daarbij aan shuttlebusjes voor personenvervoer zonder bestuurder. Of karretjes die autonoom pizza’s, medicijnen, of pakketjes gaan afleveren. Volgens de wet mogen ze nog niet, maar jij bent degene die met een robuust onderbouwd dossier voor de ontheffing kan zorgen. Daarvoor ga je met de fabrikanten een vaak lang ontwikkeltraject in. Waarbij je via onderzoeken en pilotfases op de openbare weg allerlei informatie verzamelt over voertuiggedrag, maar ook reacties van de buitenwereld op zelfrijdend verkeer. Immers, als je (Europese) wetgeving uiteindelijk wilt veranderen, moet je wel weten wát je moet veranderen. Bovendien leren markt en overheid op deze manier van elkaar. Tegelijk bewaar je voldoende professionele afstand. Want waar de (commerciële) belangen groot zijn, kan jouw spreken of juist zwijgen makkelijk verkeerd worden uitgelegd. Je beweegt je soepel en doortastend binnen een complex krachtenveld, volgt de actualiteit op de voet, en bent in staat al te ambitieuze verwachtingen te managen. Zo lukt het je om klanten door de RDW-processen te gidsen met producten die eigenlijk voor de wetgeving uit – en dus buiten de standaardprocedures om – lopen. Logisch ook dat je expertise wordt gevraagd bij de voortdurende ontwikkeling van de visie en strategie die de RDW hanteert ten aanzien van de toelating van zelfrijdende voertuigen.

Waarom past deze functie bij jou?

 • Je hebt een HBO/academisch werk- en denkniveau met technische achtergrond
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen het vakgebied
 • Je beheersing in woord en schrift van de Nederlandse en Engels taal
 • Je bent een sociale collega
 • Je beschikt over innovatief vermogen en overtuigingskracht
 • Je bent analytisch en resultaatgericht
 • Je bent communicatief sterk, diplomatiek en doortastend
 • Je hebt gevoel voor politiek/bestuurlijk gevoelige onderwerpen

Wat hebben we jou te bieden?

Veel! Daar zijn we trots op en dat verdien jij ook.

We hechten veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • flexibel werken; mogelijkheid tot thuiswerken en werktijden van 4 x 9 uur
 • 6 weken verlof per jaar
 • introductie programma, waarbij je de hele organisatie leert kennen
 • tegemoetkoming woon-werk verkeer, volledige vergoeding met OV en een fietsplan
 • goede onkostenvergoeding
 • vitaliteitsprogramma met leuke activiteiten en een enthousiaste groep “Jong RDW”
 • mogelijkheid tot zowel interne als externe stages
 • persoonlijk loopbaanbudget van € 1.000,00 per 2 jaar
 • veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden

Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt voor deze functie een salaris van MIN,- en kan oplopen tot  MAX,- bij een 36-urige werkweek exclusief 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.

Meer weten en solliciteren?

Als Opdrachtmanager Zelfrijdende voertuigen is je standplaats LOCATIE

Ben jij diegene die wij zoeken, maar heb je nog vragen of twijfels? Neem dan contact op met <voornaam, achternaam>, via telefoon of email .

Interessante baan? Je reactie met motivatie en CV ontvangen we graag uiterlijk .

Een goede kennismaking is belangrijk voor jou en voor ons. Daarom bestaat de procedure uit twee gesprekken. Een assessment kan ook onderdeel uitmaken van de procedure.

Wij houden gesprekken voor deze vacature op <datum/data of weeknummer> in <locatie/plaats>.

RDW. Werken aan een nieuwe tijd

De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW’er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Voor intermediairs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.