Navigatie overslaan
Werken aan de mobiliteit van morgen

Tolheffing: de afslag die je niet wil missen!

Werk je bij de RDW, dan ben je continu in beweging. Mobiliteit staat namelijk nooit stil. Je helpt de samenleving vooruit met slimme oplossingen en technische innovaties zoals e-TOL en vrachtwagenheffing. Voor de gloednieuwe dienst Tolheffing draag jij zo bij aan een veilig en duurzaam Nederland. Dit doe je in een team met enthousiaste collega’s die graag samen met jou een geoliede machine maken van deze dienst.

Bekijk de vacatures

Je kunt hier alle kanten op!

Bekijk video

Wij zoeken collega’s voor deze 5 functies:

Vacatures Tolheffing

De divisie Tolheffing van de RDW groeit de komende jaren naar zo’n 150 medewerkers. Hier werk je in een open sfeer met enthousiaste collega’s. En krijg je volop mogelijkheden om met plezier te werken en te ontdekken waar jouw kracht ligt. Bekijk hieronder de vacatures:

Tol zonder te stoppen: nieuw in Nederland

Werk je bij tolheffing, dan draag je bij aan een gloednieuwe ontwikkeling in de mobiliteit. We gaan namelijk voor het eerst digitaal tol heffen in Nederland. Dus niet met tolpoortjes, maar via kentekenherkenning. Weggebruikers kunnen gewoon doorrijden en verliezen geen tijd. Bij de RDW in Groningen voeren we de regie op de uitvoering van de tolheffing. Daarbij werken we nauw samen met onder andere het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, het Centraal Justitieel Incassobureau en de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Waar we tol heffen?

Bij de Blankenburgverbinding (A24), de nieuwe snelweg die de A15 met de A20 verbindt. En later waarschijnlijk op de ViA15 bij Nijmegen. Trajecten die zorgen voor een betere verkeersdoorstroming en kortere reistijden. Met de inkomsten uit de tolheffing verdient de overheid een gedeelte van de aanlegkosten van de trajecten terug. Hier vind je meer informatie.

Vrachtwagenheffing

Met onze divisie spelen we ook een belangrijke rol bij het opzetten en uitvoeren van vrachtwagenheffing. Vanaf 2026 betalen binnen- en buitenlandse vrachtwagens per gereden kilometer voor het gebruik van de Nederlandse hoofdwegen. Hoe lager de uitstoot, hoe lager het tarief. De netto-opbrengst uit deze heffing wordt gebruikt om de vervoerssector te innoveren en te verduurzamen.

Werken aan de mobiliteit van morgen

Mobiliteit helpt ons vooruit. Het brengt ons waar we willen zijn én verder. Werk je bij de RDW dan help jij Nederland veilig en duurzaam op weg. Of, in sommige gevallen, het water op of de lucht in. Je bent betrokken bij mobiliteitsvraagstukken die nu en in de toekomst spelen. Met jouw kennis en skills maak je impact op de mobiliteit van morgen, over grenzen heen.

 

Jouw toekomstige collega's

Meer informatie

Over de RDW als werkgever