Content

Werkvelden

ICT

Breed inzetbaar en veel diversiteit in werkzaamheden

ICT speelt bij de RDW een cruciale rol, vanaf de klantvraag tot en met het volledige beheer van ICT-diensten. Bij het ICT Bedrijf in Groningen werkt een team van ruim 200 professionals met de allernieuwste technieken aan innovatieve projecten.
Het ICT Bedrijf ondersteunt niet alleen de eigen RDW organisatie in het beheer en verstrekken van voertuiggegevens, maar is ook actief in andere activiteiten. Het bestaansrecht van het ICT Bedrijf is een tevreden klant. Een volwassen, service-, datagerichte organisatie is essentieel waarbij vooral de mensen het verschil maken. En daar investeren wij graag in. 

Techniek

Hoeveel geavanceerde autotechniek kun jij elke dag aan?

Het lijkt wel of de ontwikkelingen in de auto-industrie nog nooit zo snel zijn gegaan als nu. Of het nu gaat om veiligheid of alternatieve brandstoffen, binnen de RDW zit je er met je neus bovenop. We testen voertuigen in onze eigen keuringsstations, maar zijn ook internationaal actief. Wereldwijd staat de knowhow van de RDW hoog aangeschreven. Autofabrikanten schakelen ons in voor nieuwe typekeuringen en om afspraken te maken over standaardisatie van regelgeving. Het gebeurt daarom regelmatig dat de RDW de eerste is die met een technologische doorbraak in de auto-industrie te maken krijgt.

(Project)management

Elke dag is anders

Op al onze vestigingen werken projectmanagers. Afhankelijk van het vakgebied werken ze met name in Zoetermeer (Voertuigtechniek en staven), Groningen (ICT), Veendam (Registratie en informatie) of op 1 van de keuringstations.

Advies/Beleid

Met onderwerpen bezig zijn die iedereen raken

Onze adviseurs en beleidsmedewerkers, van junior tot senior, zijn professioneel, succesvol en ontwikkelingsgericht. Ze beschikken over uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden en kunnen snel schakelen tussen diverse werkzaamheden. De werkzaamheden behorende bij deze functies lopen uiteen, afhankelijk van bij welk onderdeel van de organisatie je werkzaam bent. Bij het primaire proces is de adviseur met name technisch inhoudelijk bezig. De adviseurs bij de ondersteunende afdelingen zijn gericht op de interne processen.

Administratief/Secretarieel

Altijd bezig om onze klant nog beter van dienst te kunnen zijn

Binnen de RDW zijn vele mogelijkheden om te werken op administratief of secretarieel gebied.
Eén voorbeeld is de unit Rijbewijzen dat onderdeel is van onze divisie Registratie & Informatie. Deze unit is verantwoordelijk voor de registratie en de afgifte van rijbewijzen. De afdeling beheert het Centraal Rijbewijzen- en Bromfietscertificatenregister en is kenniscentrum op het gebied van rijbewijzen. Of je werkt bijvoorbeeld voor een manager of team als management assistent(e). Hoe dan ook, afhankelijk van je kennis, ervaring én affiniteit zijn er bij alle afdelingen mogelijkheden.

® werkenbijdeRDW 2018