Content

Administratief/Secretarieel

De opkomst van alternatieve brandstoffen en de aandacht voor duurzaam vervoer

Innovaties op voertuigtechnisch gebied, in combinatie met schaarste van grondstoffen, leiden tot de opkomst van alternatieve brandstoffen. Elektrisch rijden neemt hierbij voorlopig de grootste vlucht. Dit verandert de kern van de voertuigtechniek, en benodigde kennis verschuift van traditionele techniek naar hybride systemen. Dit heeft impact op technologie, typegoedkeuringen en informatiestromen. De opkomst van elektrisch rijden brengt ook nieuwe ketens met zich mee, nieuwe leveranciers, nieuwe keuringsobjecten en andere voertuigspecificaties.

Internet of things

Steeds meer ‘dingen’ (objecten, producten, apparaten, systemen) gaan digitaal met elkaar en met de mens communiceren. Met sensoren krijgen producten als het ware zintuigen die waardevolle informatie genereren over hun toestand en hun omgeving. Voor voertuigen (en dus ook voor de RDW) is dit een interessante ontwikkeling. Het voertuig genereert data over zijn eigen conditie. Hoe lang gaat het nog duren tot een voertuig in staat is zelf een afspraak met een garage te maken op het moment dat een onderdeel aan vervanging toe is? Het ICT Bedrijf van de RDW volgt deze ontwikkelingen nauwgezet en heeft een adviserende rol voor de organisatie.

Het nieuwe vervoeren; ieder voertuig een eigen IP adres

Stel je voor dat je in je auto naar je werk kunt rijden met de krant in je ene hand en een kopje koffie in de andere. We zijn hard op weg om dit daadwerkelijk te realiseren. Op dit moment worden er al volop tests mee gedaan. Deze ontwikkeling heeft uiteraard gevolgen voor de RDW. Denk alleen al aan de veranderingen in de wet- en regelgeving die dit met zich meebrengt. Daarom is de RDW, in samenwerking met diverse partijen, hier nauw bij betrokken. Ook voor het ICT Bedrijf is dit een interessante ontwikkeling om bij betrokken te zijn.

Security en privacy

Security en privacy zijn onderwerpen die met de toenemende informatiestromen een steeds grotere rol spelen. Onze medewerkers moeten zich bewust zijn van de gevoeligheid van de data waar zij mee werken en wij verwachten van hen passend gedrag. Maar naast het gedragsaspect spelen ook technische oplossingen een belangrijke rol. Deze moeten ervoor zorgen dat informatie uitsluitend beschikbaar is voor mensen die daar recht op hebben. Dit geldt voor zowel onze eigen medewerkers als voor onze klanten. Private cloud, veilige ICT systemen en een veilig gebruik van mail, internet, smartphones en laptops zijn slechts een paar voorbeelden van zaken waar het ICT Bedrijf zich mee bezig houdt.

Ontmoet ons

 • Op beurzen georganiseerd door hogescholen of universiteiten
 • Op door onszelf georganiseerde interne evenementen
 • Op diverse (carrière)beurzen
Lees meer

Opleiding en Training

Hecht jij net als de RDW veel waarde aan groei en ontwikkeling?
Als je bij ons komt werken, ondersteunen we je daarbij zo goed als mogelijk.


We hebben diverse opleidings- professionaliseringstrajecten voor zowel managers als medewerkers. Daarnaast bieden we uitstekende studiefaciliteiten. Ook kun je door deelname aan één van de mobiliteitsprogramma’s je werkervaring verder verbreden. Tot slot kent de RDW een persoonlijk loopbaanbudget van € 1.000,- per 3 jaar.

Lees meer

Aanmelden Job Alert

Nog geen account? Vraag je account aan
Wachtwoord vergeten?  Vraag je wachtwoord op
Heb je reeds een account? Meld je aan

5 werkvelden

 • ICT
 • Techniek
 • (Project)management
 • Advies/Beleid
 • Administratief/Secretarieel

5 werkvelden

 • ICT
 • Techniek
 • (Project)management
 • Advies/Beleid
 • Administratief/Secretarieel

1500

Gemotiveerde en
enthousiaste collega's

De RDW zoekt

Gemotiveerde en
betrokken medewerkers

Administratie/secretariaat
bij de RDW

Werken in een
dynamische omgeving

Administratieve/Secretariële functies

We hebben binnen de RDW veel mogelijkheden om te werken op administratief of secretarieel gebied. Eén voorbeeld is de unit Rijbewijzen dat onderdeel is van onze divisie Registratie & Informatie. Deze unit is verantwoordelijk voor de registratie en de afgifte van rijbewijzen. De afdeling beheert het Centraal Rijbewijzen- en Bromfietscertificatenregister en is het kenniscentrum op het gebied van rijbewijzen. Of je werkt bijvoorbeeld voor een manager of team als managementassistent(e).
Hoe ook, afhankelijk van je kennis, ervaring én affiniteit zijn er bij alle afdelingen mogelijkheden.

Kerntaken RDW

De RDW is een publieke dienstverlener in de mobiliteitsketen. We voeren vier belangrijke opdrachten van de overheid uit:


 • Toelating 
 • Toezicht en controle 
 • Registratie en Informatieverstrekking
 • Documentafgifte 


Deze opdrachten voert de RDW uit in nauwe samenwerking met diverse partners in de mobiliteitsketen. Dit geeft de RDW een duidelijke positie in deze keten.

Lees meer

Doe de test

Wil je een goed beeld krijgen van de RDW en wat jij als potentiële medewerker van de RDW kunt verwachten?

Doe de test

Medewerkers vertellen

Guiliano Hatimi, Behandelingsmedewerker bij de divisie Registratie & Informatie in Veendam
"Mijn passie in mijn werk is mouwen opstropen, hard er tegenaan gaan en mensen bij elkaar brengen. Het werk is heel in..."
Bekijk meer

Collega's

Een afbeelding van Metta Piening
Metta Piening

In mijn functie van facilitair medewerker ben ik het gezicht voor onze ...

Een afbeelding van Wendy Burger
Wendy Burger

Het HR Servicebureau is het eerste aanspreekpunt voor medewerkers en ma...

Bekijk meer

® werkenbijdeRDW 2018