Content

ICT

Internet of things

 Steeds meer ‘dingen’ (objecten, producten, apparaten, systemen) gaan digitaal met elkaar en met de mens communiceren. Met sensoren krijgen producten als het ware zintuigen die waardevolle informatie genereren over hun toestand en hun omgeving. Voor voertuigen (en dus ook voor de RDW) is dit een interessante ontwikkeling. Het voertuig genereert data over zijn eigen conditie. Hoe lang gaat het nog duren tot een voertuig in staat is zelf een afspraak met een garage te maken op het moment dat een onderdeel aan vervanging toe is? De divisie ICT van de RDW volgt deze ontwikkelingen nauwgezet en heeft een adviserende rol voor de organisatie.

Het nieuwe vervoeren; ieder voertuig een eigen IP adres

Stel je voor dat je in je auto naar je werk kunt rijden met de krant in je ene hand en een kopje koffie in de andere. We zijn hard op weg om dit daadwerkelijk te realiseren. Op dit moment worden er al volop tests mee gedaan. Deze ontwikkeling heeft uiteraard gevolgen voor de RDW. Denk alleen al aan de veranderingen in de wet- en regelgeving die dit met zich meebrengt. Daarom is de RDW, in samenwerking met diverse partijen, hier nauw bij betrokken. Ook voor de divisie ICT is dit een interessante ontwikkeling om bij betrokken te zijn.

Big Data

Wie de ontwikkelingen rondom mobiliteit een beetje volgt kan wel nagaan dat big data op korte termijn ook voor de RDW een issue wordt. Voertuigdata of parkeerdata genereren al snel datasets die te groot zijn om met reguliere databasemanagementsystemen te onderhouden. De RDW wil hier op voorbereid zijn en in voorop lopen. De divisie ICT kan hierin een ondersteunende rol vervullen. Dit vergt specifieke kennis, waar voor medewerkers van de divisie ICT een belangrijke rol is weggelegd.

Cloud ontwikkelingen

Cloud ontwikkelingen, zoals IAAS, PAAS en SAAS worden steeds meer gebruikt en verlagen de kosten van IT. Daarom zijn dergelijke ontwikkelingen voor de RDW interessant en gaat de divisie ICT, om markconform te blijven opereren, hier stappen in zetten. Denk bijvoorbeeld aan Servercapaciteit, Storage of Software uit de Cloud. Maar de RDW beschikt ook over grote hoeveelheden privacygevoelige data. Binnen dat domein is de Cloud een gevoelig onderwerp. Bij alles wat wij doen spelen zaken als privacy en proven technology een belangrijke rol. Dus innoveren en vernieuwen is goed, maar continuïteit, betrouwbaarheid en veiligheid van onze diensten staan voorop.

Security en privacy

Security en privacy zijn onderwerpen die met de toenemende informatiestromen een steeds grotere rol spelen. Onze medewerkers moeten zich bewust zijn van de gevoeligheid van de data waar zij mee werken en wij verwachten van hen passend gedrag. Maar naast het gedragsaspect spelen ook technische oplossingen een belangrijke rol. Deze moeten ervoor zorgen dat informatie uitsluitend beschikbaar is voor mensen die daar recht op hebben. Dit geldt voor zowel onze eigen medewerkers als voor onze klanten. Private cloud, veilige ICT systemen en een veilig gebruik van mail, internet, smartphones en laptops zijn slechts een paar voorbeelden van zaken waar de divisie ICT zich mee bezig houdt.

Ontmoet ons

 • Op beurzen georganiseerd door hogescholen of universiteiten
 • Op door onszelf georganiseerde interne evenementen
 • Op diverse (carrière)beurzen
Lees meer

Opleiding en Training

De technologische ontwikkelingen gaan snel! De RDW investeert veel in opleiding en ontwikkeling van de medewerkers. Een goed voorbeeld hiervan is het RDW ICT Talent Programma.

ICT Talent Programma
Binnen dit programma worden de beheerders en engineers - in nauwe samenwerking met de Microsoft University - opgeleid tot volledig gecertificeerde MCSA-ers / MCSE-ers. Coaching door ervaren Microsoft engineers is een belangrijk onderdeel van het programma. Door middel van Bootcamps worden de medewerkers door het certificeringstraject geleid en in Masterclasses komen diverse revelante IT-onderwerpen aan bod, zoals Security, Cloud, etc.

Lees meer

Aanmelden Job Alert

Nog geen account? Vraag je account aan
Wachtwoord vergeten?  Vraag je wachtwoord op
Heb je reeds een account? Meld je aan

Top 5 werkgever

 • Innovatieve projecten
 • Uitdagende werkzaamheden
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Eigen verantwoordelijkheid
 • Informele sfeer

5 werkvelden

 • ICT
 • Techniek
 • (Project)management
 • Advies/Beleid
 • Administratief

1500

Gemotiveerde en
enthousiaste collega's

De RDW zoekt

ERVAREN
SPECIALISTEN

YOUNG
PROFESSIONALS

ICT bij de RDW

 • Microsoft .Net
 • Open data
 • Scrum / Agile
 • Big data
 • Security

Onze ICT organisatie

ICT speelt bij de RDW een cruciale rol, vanaf de klantvraag tot en met het volledige beheer van ICT-diensten. Bij de divisie ICT in Groningen werkt een team van ruim 200 professionals met de allernieuwste technieken aan innovatieve projecten.


De divisie ICT ondersteunt niet alleen de eigen RDW organisatie in het beheer en verstrekken van voertuiggegevens, maar is ook actief op andere vlakken. Denk daarbij aan de Overheid Berichtenbox, de nieuwe kentekenkaart als vervanging van het papieren kentekenbewijs, het Nationaal Parkeerregister en Intelligente Voertuigen. Het bestaansrecht van de divisie ICT is een “tevreden klant”. Deze klant neemt niet alleen de techniek af, maar gebruikt de ICT-dienstverlening  ook voor zijn eigen dienstverlening aan externe klanten. Een volwassen, service- en datagerichte organisatie is essentieel. Mensen maken daarbij vooral het verschil. En daar investeren wij graag in.

Kerntaken RDW

De RDW is een publieke dienstverlener in de mobiliteitsketen. We voeren vier belangrijke opdrachten van de overheid uit:


 • Toelating 
 • Toezicht en controle 
 • Registratie en Informatieverstrekking 
 • Documentafgifte

Deze opdrachten voert de RDW uit in nauwe samenwerking met diverse partners in de mobiliteitsketen. Dit geeft de RDW een duidelijke positie in deze keten. 

Lees meer

Doe de test

Wil je een goed beeld krijgen van de RDW en wat jij als potentiële medewerker van de RDW kunt verwachten?

Doe de test

Medewerkers vertellen

Renske Pries, Senior Software Engineer bij het ICT bedrijf in Groningen
"Mijn passie in het werk is het ontwikkelen van nieuwe dingen, een goed product neer te zetten en vooral om dat samen ..."
Bekijk meer

Collega's

Een afbeelding van Margriet Daniëls
Margriet Daniëls

Als kwaliteitsmedewerker binnen het ICT testteam houd ik me bezig met d...

Een afbeelding van Jolanda Nieborg
Jolanda Nieborg

Als software engineer houd ik me bezig met het schrijven van functionel...

Bekijk meer

® werkenbijdeRDW 2018