Content

(Project)management

Internet of things

Steeds meer ‘dingen’ (objecten, producten, apparaten, systemen) gaan digitaal met elkaar en met de mens communiceren. Met sensoren krijgen producten als het ware zintuigen die waardevolle informatie genereren over hun toestand en hun omgeving. Voor voertuigen (en dus ook voor de RDW) is dit een interessante ontwikkeling. Het voertuig genereert data over zijn eigen conditie. Hoe lang gaat het nog duren tot een voertuig in staat is zelf een afspraak met een garage te maken op het moment dat een onderdeel aan vervanging toe is? Het ICT Bedrijf van de RDW volgt deze ontwikkelingen nauwgezet en heeft een adviserende rol voor de organisatie.

Samenwerking en standaardisatie binnen en buiten de EU

Regelgeving op het gebied van informatie, documenten en voertuigen, maar ook op het gebied van ‘Good Governance’ van het openbaar bestuur wordt steeds vaker op Europees niveau vastgesteld. Dit betekent een toename in standaardisatie van regelgeving en van voertuigtechnische aspecten. Nationale taken en verantwoordelijkheden verschuiven meer naar de EU. Belangrijk is te borgen dat centraal geformuleerde regelgeving ook efficiënt uitgevoerd kan worden. Waar regelgeving steeds vaker uit Brussel komt, worden voertuigtechnische standaarden in samenwerkingsverbanden wereldwijd afgesproken. Onder meer met opkomende landen als Korea, China, Rusland en India als belangrijke spelers.

Technologische innovaties leiden tot veranderingen in bestaande ketens

De opkomst van nieuwe technieken, zoals Intelligent Road Design, On Board Diagnostics, Smart Grids en andere toegepaste ICT, zorgt voor een groei aan nieuwe ketens en partners. De nadruk op milieugegevens en de toename in gebruik hiervan, leiden tot nieuwe samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld de Belastingdienst en Rijkswaterstaat. Slimmere voertuigen zorgen ervoor dat keuringen en toezichthoudende rollen een ander karakter krijgen. De RDW grijpt innovaties aan om zijn taken naar een hoger kwaliteitsniveau te brengen tegen hetzelfde tarief.

Het nieuwe vervoeren; ieder voertuig een eigen IP adres

Stel je voor dat je in je auto naar je werk kunt rijden met de krant in je ene hand en een kopje koffie in de andere. We zijn hard op weg om dit daadwerkelijk te realiseren. Op dit moment worden er al volop tests mee gedaan. Deze ontwikkeling heeft uiteraard gevolgen voor de RDW. Denk alleen al aan de veranderingen in de wet- en regelgeving die dit met zich meebrengt. Daarom is de RDW, in samenwerking met diverse partijen, hier nauw bij betrokken. Ook voor het ICT Bedrijf is dit een interessante ontwikkeling om bij betrokken te zijn.

Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures in dit werkveld.

Ontmoet ons

 • Op beurzen georganiseerd door hogescholen of universiteiten
 • Op door onszelf georganiseerde interne evenementen
 • Op diverse (carrière)beurzen
Lees meer

Opleiding en Training

Hecht jij net als de RDW veel waarde aan groei en ontwikkeling?
Als je bij ons komt werken, ondersteunen we je daarbij zo goed als mogelijk.


We hebben diverse opleidings- professionaliseringstrajecten voor zowel managers als medewerkers. Daarnaast bieden we uitstekende studiefaciliteiten. Ook kun je door deelname aan één van de mobiliteitsprogramma’s je werkervaring verder verbreden. Tot slot kent de RDW een persoonlijk loopbaanbudget van € 1.000,- per 3 jaar.

Lees meer

Aanmelden Job Alert

Nog geen account? Vraag je account aan
Wachtwoord vergeten?  Vraag je wachtwoord op
Heb je reeds een account? Meld je aan

Top 5 werkgever

 • Innovatieve projecten
 • Uitdagende werkzaamheden
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Eigen verantwoordelijkheid
 • Informele sfeer

5 werkvelden

 • ICT
 • Techniek
 • (Project)management
 • Advies/Beleid
 • Administratief/Secretarieel

1500

Gemotiveerde en
enthousiaste collega's

De RDW zoekt

Ambitieuze en
zelfverzekerde
professionals

(Project)management
bij de RDW

Werken in een uitdagende
en innovatieve omgeving

Over werkveld

Binnen de RDW zijn vele mogelijkheden voor managers en projectmanagers.

De managers spelen een cruciale rol bij het realiseren van de noodzakelijke veranderingen die invulling geven aan de ambities van de RDW . En om zo de organisatie in de komende jaren naar een hoger niveau te tillen.

Het werken aan het continu verbeteren van de dienstverlening gebeurt bij de RDW doorgaans in projectverband. Projectmanagers hebben dan ook vele mogelijkheden binnen de RDW om uitdagende en innovatieve projecten uit te voeren.

Kerntaken RDW

De RDW is een publieke dienstverlener in de mobiliteitsketen. We voeren vier belangrijke opdrachten van de overheid uit:


 • Toelating 
 • Toezicht en controle 
 • Registratie en Informatieverstrekking
 • Documentafgifte


Deze opdrachten voert de RDW uit in nauwe samenwerking met diverse partners in de mobiliteitsketen. Dit geeft de RDW een duidelijke positie in deze keten. 

Lees meer

Doe de test

Wil je een goed beeld krijgen van de RDW en wat jij als potentiële medewerker van de RDW kunt verwachten?

Doe de test

Medewerkers vertellen

Bas Berkhout, Senior projectmanager bij de divisie Registratie & Informatie in Veendam
"Mijn passie binnen het werk is dat elke dag anders is. Als projectmanager heb je met zoveel partijen te maken dat je ..."
Bekijk meer

Collega's

Een afbeelding van Alie Stant
Alie Stant

Als teammanager stuur ik 25 bedrijvencontroleurs aan die werkzaam zijn ...

Een afbeelding van Aubrey Linzey
Aubrey Linzey

Ik werk als Projectmanager bij de RDW. De RDW kent een continu verander...

Bekijk meer

® werkenbijdeRDW 2018